NeaKaisa.ro / 15.10.2021 / 09:46

butonul de deschidere a chatului

Două branduri românești spun adio locuințelor incomode

România este țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din Europa (96%), ȋnsă, ȋn același timp, românii trăiesc ȋn cele mai mici apartamente din UE – 43,9 mp, față de peste 90 mp, media europeană – potrivit Eurostat. Nu doar lipsa de spațiu este problema locuințelor din țara noastră, ci și compartimentarea, funcționalitatea, rezistența clădirilor, calitatea instalațiilor și a finisajelor. Ȋn acest context, magazinul online NeaKaisa și arhitecții de la Case Strâmbe pe Radar au făcut un parteneriat pentru promovarea confortului ȋn locuințele autohtone.

,,Ȋncă de la ȋnființare, am militat pentru un design interior practic, unde fiecare element să fie funcțional, în timp ce arată impecabil. Acesta este și principalul criteriu atunci când selectăm produsele disponibile pe neakaisa.ro. Cu un mesaj similar, dar pe partea de arhitectură, vin și colegii de la Case Strâmbe pe Radar, astfel că acest parteneriat a venit cumva firesc. Ne dorim ca ȋmpreună să putem crește gradul de informare a românilor, implicit calitatea și confortul locuințelor acestora. O schimbare de mentalitate deja se vede, ȋn piață, ȋn ultimii ani. Din estimările noastre, ȋn 2020 și 2021, numărul celor care au lucrat cu un architect sau designer de interior pentru a eficientiza procesul de amenajare s-a majorat cu 20%. Ȋn plus, un procent tot mai mare din clienții noștri aleg produsele din zona medium/high, cu prețuri mai mari, ȋn detrimentul celor ieftine”, spune Vlad Sardescu, co-fondator al platformei NeaKaisă.

Vești bune vin și dinspre zona arhitecturii rezidențiale. Anul acesta, cererile de autorizații de construire ȋnregistrate prevăd o suprafață utilă mai mare a locuințelor, față de anul trecut, potrivit INS. De exemplu, ȋn luna august 2021, a existat o creștere atât a numărului de autorizații de construire cumulat pe mediul urban și cel rural, eliberate pentru clădiri rezidențiale (+12,5%), cât și a suprafeței utile totale (+15,2% - procent obținut din cumularea ruralului cu urbanul), comparativ cu august 2020, arată cel mai recent comunicat INS.

„Din 2015 și până acum am răspuns la peste 1000 de solicitări primite și am evaluat gradul de adecvare la norme pentru mai mult de 100 de planuri de locuințe (majoritatea noi). Am demarat proiectul CSpR pentru educarea publicului în privința dreptului la confort garantat de lege.

Acasă înseamnă suprafața utilă a locuinței, care este scena principală a unei zile din viața fiecăruia dintre noi – pentru că petrecem mai multe ore acasă decât oriunde altundeva. Experiența de locuire din aceste aproximativ 10 ore - care au devenit mai multe în perioada pandemiei din ultimii doi ani - este importantă pentru calitatea vieții personale. Ne implicăm în proiecte care au un impact pozitiv asupra celor care ne urmăresc, iar verificarea parametrilor locuințelor privind dimensiunile și sănătatea mediului interior reprezintă activitatea noastră principală. Publicul merită finisaje de calitate, un mediu sănătos și un spațiu locativ folosit eficient”, declară arhitectul Radu Negoiță, fondatorul proiectului Case Strâmbe pe Radar.

Arhitecții de la CSpR se implică ȋn proiecte care au un impact pozitiv asupra cumpărătorilor de imobile, iar verificarea parametrilor locuințelor (privind dimensiunile și sănătatea mediului interior) reprezintă activitatea lor principală.

Descrierea Companiei: NeaKaisa.ro este un brand construit din pasiunea pentru combinația ȋntre frumos și util – un design interior practic, ȋn care totul trebuie să fie funcțional și să arate impecabil. Magazinul online a început cu o gamă restrânsă de produse pentru casă și grădină și a crescut treptat până la peste 10.000 de produse disponibile din categorii variate - de la vase de toaletă, lavoare, căzi și baterii baie & soluții complete de amenajare casă, până la întreținere grădină.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

Dec 30,15:30

Ce alternative au IT-iștii la Pilonul II de pensii după modificările codului fiscal? Investiția ȋn fonduri private vs. bani ,,ȋn mână”

Dec 30,15:30

BUGETELE ROMÂNILOR DE SĂRBĂTORI CRESC FAȚĂ DE ANUL TRECUT, DAR NU ȘI CANTITATEA ȘI CALITATEA CUMPĂRĂTURILOR. CE SFATURI OFERĂ SPECIALIȘTII ÎN FINANȚE

Dec 8,08:37

ASEE ROMÂNIA MIZEAZĂ PE O POSIBILĂ CREȘTERE DE 5% A VENITURILOR DIN OBȚINEREA CERTIFICĂRII VEEAM COMPETENCY PROGRAM

Oct 26,07:05

Care sunt cele mai noi tendințe ale utilizării AI ȋn marketing

Oct 17,13:45

Depozit-Virtual, revoluția românească din comerțul cu materiale de construcții, vizează extinderea în trei state europene

Oct 17,13:11

Criza forței de muncă se adâncește. Ce trebuie să facă angajatorii pentru a atrage candidați calificați

Oct 12,08:27

Peste 60% dintre marketeri au integrat AI ȋn activitatea profesională. Adoptarea AI și principiile etice ȋn folosirea sa, discutate la Digicon 2023

Oct 2,09:34

IRCC CREȘTE ȘI TINDE SĂ EGALEZE ROBOR. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CREDITELE ROMÂNILOR ȘI CE RECOMANDĂ SPECIALIȘTII ÎN FINANȚE

Sep 7,07:12

WORKSHOPURI, TURE FOTO ȘI ALTE SURPRIZE PENTRU PASIONAȚII DE FOTOGRAFIE, LA PHOTOSETUP IMAGEFEST

Sep 6,18:41

ALOCAȚIE COPII 2023: MODALITĂȚI DE ECONOMISIRE A ALOCAȚIEI COPIILOR PENTRU UN SPRIJIN FINANCIAR LA ÎNCEPUT DE DRUM

Sep 4,15:51

DIRECTORII INOVATORI DIN MARKETING, PASIONAȚI DE TRENDURI ȘI NOI TEHNOLOGII, SE REÎNTÂLNESC LA DIGICON 2023

Sep 1,14:19

FERMIERII ROMÂNI CAUTĂ SOLUȚII PENTRU SALVAREA PRODUCȚIEI PROPRII DE CEREALE PE FONDUL IMPORTURILOR IEFTINE DIN UCRAINA

Aug 24,17:44

Cele mai comune ȋnșelăciuni și cum să le eviți atunci când ȋți construiești o casă

Aug 21,13:04

Românii sunt tot mai interesați de cursuri pentru dezvoltare personală

Aug 18,16:06

DR. EGON CHOLAKIAN SE ADRESEAZĂ ÎN MOD PUBLIC LIDERILOR MONDIALI DESPRE DEZVOLTAREA FĂRĂ PRECEDENT A EVENIMENTELOR CLIMATICE DISTRUGĂTOARE

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Două dintre cele mai mari agenții de Digital Marketing - MoLoSo Agency și SEOcupcake își unesc forțele

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România