INACO Inițiativa pentru competitivitate / 16.11.2021 / 09:46

butonul de deschidere a chatului

Elevii și profesorii de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” pot învăța tehnologiile educaționale 4.0 în cel de-al șaptelea SmartLab

SmartLab Kretzulescu este primul de acest gen construit într-un liceu din România cu profil tehnic. Acest lucru a fost posibil datorită proiectului „Crearea primului SmartLab din liceele tehnologice ale României în sectorul 3, la Școala Superioară Comercială «Nicolae Kretzulescu», în acord cu ediția a IV-a a Ghidului Meseriilor Viitorului”, proiect finanțat de Primăria Sectorului 3, cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

De acum, elevii și profesorii liceului vor putea să-și dezvolte abilitățile sociale și digitale, să-și antreneze gândirea creativă, analitică, critică, computațională. Împreună sunt antrenați în proiecte complexe transdisciplinare și transgeneraționale în care experimentează și explorează pentru a integra tehnologiile educaționale 4.0.

„E nevoie de idei noi, de creativitate, de inovație, de soluții noi la problemele multiple cu care se confruntă educația. Acest gen de gândire poate fi antrenată în SmartLab-uri, în acest spațiu experimental în care greșeala este permisă și nu este sancționată. În SmartLab desenăm obiecte 3D, printăm 3D, înțelegem fenomenele complexe cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală, interacționăm cu sistemul avansat de videostreaming cu alți copii din alte colțuri ale țării sau ale lumii cu care împărtășim aceleași pasiuni. Copiii își pot echilibra relația cu intrumentele digitale, cu natura. Automatizăm procesele repetitive încă de pe băncile școlii, unde ei înțeleg că au nevoie de gândire computațională pentru a face față viitorului.”, a declarat Andreea Paul, coordonatoarea proiectului și președinta organizației non-guvernamentale INACO.

În SmartLab, elevii învață folosindu-se de roboți educaționali multifuncționali, de ochelari de realitate virtuală, de creioane 3D, de scanere 3D, de imprimante 3D, toate împletite cu instrumentele de arte puse la dispoziție în colțul dedicat manualității, dar și cu peretele verde de agricultură hidroponică pe verticală automatizată. Datorită celui mai performant sistem de audio-video-streaming, elevii pot să colaboreze cu alte școli dotate cu SmartLab din țară și străinătate, în clasele virtuale mult visate, iar profesorii pot colabora cu alte cadre didactice, pentru a le sprijini în perfecționarea activității de predare moderne.

Scopul proiectului, unic în Uniunea Europeană, este câte Smart Lab în fiecare dintre cele 6200 de școli ale României, pentru a oferi acces gratuit tuturor elevilor din România la educație digitală inteligentă.

Proiectul SmartLab Kretzulescu a fost gândit și implementat de Asociația INACO - Inițiativa pentru Competitivitate, cu sprijinul a șase companii private donatoare: SC ShapeRobotics Romania SRL, SC Windaco Resources SRL, SC Video Technic Systems SRL, SC Graphtec Design SRL, SC Cryptodata Tech SRL și SC Graziosa SRL.

Cele patru ediții ale Ghidului Meseriilor Viitorului au fost susținute de către Primăria Sectorului 3, în competiția deschisă dedicată finanțării ONG-urilor în perioada 2018-2021.

A patra ediție a Ghidului Meseriilor Viitorului poate fi accesată gratuit pe website-ul Asociației INACO.

Descrierea Companiei: INACO e o comunitate non-profit de manageri, consultanți, analiști, experți în domeniul economic, educațional, conectată la rețeaua de specialiști în economia de stat și privată din România. INACO crede că raportarea la tendințele tehnologice, științifice, economice și sociale ale viitorului prin educație non-formală și consiliere vocațională e obligatorie pentru competitivitatea tinerilor, pentru a fi împliniți în viața profesională, prin corelarea vocației cu profesia potrivită.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

Dec 30,15:30

Ce alternative au IT-iștii la Pilonul II de pensii după modificările codului fiscal? Investiția ȋn fonduri private vs. bani ,,ȋn mână”

Dec 30,15:30

BUGETELE ROMÂNILOR DE SĂRBĂTORI CRESC FAȚĂ DE ANUL TRECUT, DAR NU ȘI CANTITATEA ȘI CALITATEA CUMPĂRĂTURILOR. CE SFATURI OFERĂ SPECIALIȘTII ÎN FINANȚE

Dec 8,08:37

ASEE ROMÂNIA MIZEAZĂ PE O POSIBILĂ CREȘTERE DE 5% A VENITURILOR DIN OBȚINEREA CERTIFICĂRII VEEAM COMPETENCY PROGRAM

Oct 26,07:05

Care sunt cele mai noi tendințe ale utilizării AI ȋn marketing

Oct 17,13:45

Depozit-Virtual, revoluția românească din comerțul cu materiale de construcții, vizează extinderea în trei state europene

Oct 17,13:11

Criza forței de muncă se adâncește. Ce trebuie să facă angajatorii pentru a atrage candidați calificați

Oct 12,08:27

Peste 60% dintre marketeri au integrat AI ȋn activitatea profesională. Adoptarea AI și principiile etice ȋn folosirea sa, discutate la Digicon 2023

Oct 2,09:34

IRCC CREȘTE ȘI TINDE SĂ EGALEZE ROBOR. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CREDITELE ROMÂNILOR ȘI CE RECOMANDĂ SPECIALIȘTII ÎN FINANȚE

Sep 7,07:12

WORKSHOPURI, TURE FOTO ȘI ALTE SURPRIZE PENTRU PASIONAȚII DE FOTOGRAFIE, LA PHOTOSETUP IMAGEFEST

Sep 6,18:41

ALOCAȚIE COPII 2023: MODALITĂȚI DE ECONOMISIRE A ALOCAȚIEI COPIILOR PENTRU UN SPRIJIN FINANCIAR LA ÎNCEPUT DE DRUM

Sep 4,15:51

DIRECTORII INOVATORI DIN MARKETING, PASIONAȚI DE TRENDURI ȘI NOI TEHNOLOGII, SE REÎNTÂLNESC LA DIGICON 2023

Sep 1,14:19

FERMIERII ROMÂNI CAUTĂ SOLUȚII PENTRU SALVAREA PRODUCȚIEI PROPRII DE CEREALE PE FONDUL IMPORTURILOR IEFTINE DIN UCRAINA

Aug 24,17:44

Cele mai comune ȋnșelăciuni și cum să le eviți atunci când ȋți construiești o casă

Aug 21,13:04

Românii sunt tot mai interesați de cursuri pentru dezvoltare personală

Aug 18,16:06

DR. EGON CHOLAKIAN SE ADRESEAZĂ ÎN MOD PUBLIC LIDERILOR MONDIALI DESPRE DEZVOLTAREA FĂRĂ PRECEDENT A EVENIMENTELOR CLIMATICE DISTRUGĂTOARE

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Două dintre cele mai mari agenții de Digital Marketing - MoLoSo Agency și SEOcupcake își unesc forțele

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România