Scoala Quantum / 26.04.2023 / 20:36

butonul de deschidere a chatului

Au ȋnceput ȋnscrierile pentru clasa pregătitoare. Cererea pentru ȋnvățământul privat, ȋn continuă creștere, de peste 10 ani

10% dintre elevii de clasa zero au fost ȋnscriși ȋn ȋnvățământul privat, ȋn anul școlar 2022-2023. Numărul elevilor ȋnscriși ȋn clasa pregătitoare, ȋn școlile private din Capitală, a ajuns la 1.583, ȋn anul școlar 2022-2023, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Aceasta ȋnseamnă o creștere de aproape 144% ȋntr-un deceniu, având ȋn vedere că ȋn anul școlar 2013-2014 erau doar 649 de elevi ȋnscriși ȋn clasa zero, ȋn regim privat. Oferta școlilor private este din ce ȋn ce mai atractivă, atât din punct de vedere al costurilor, cât mai ales ȋn ceea ce privește calitatea programelor educaționale.

Una dintre cele mai noi instituții private de ȋnvățământ din nordul Capitalei, Școala Quantum, propune un sistem educațional inovator, bazat pe trei piloni: educație, inovație, cercetare. Echipa Școlii Quantum își propune să descopere și să valorifice potențialul nativ al fiecărui copil și să contribuie la dezvoltarea sa armonioasă, nu doar din punct de vedere cognitiv, ci și emoțional și psihomotric.

„Să lucrezi cu copiii este o binecuvântare, o responsabilitate și un legământ cu viitorul. Profesorii sunt cei care inspiră, ghidează și creează atmosfera caldă și prietenoasă. Starea de bine este atitudinea de bază pentru ca învățarea și educația să genereze caractere puternice, cunoștințe solide și încredere în reușită. Obiectivul nostru principal este să dezvoltăm viitori adulți sustenabili, din toate punctele de vedere”, declară Diana Șerban, fondatoarea Școlii Quantum.

Abordarea inovatoare și personalizată și educația bazată pe înțelegere, socializare și cunoaștere aprofundată, ghidează copiii în dezvoltarea autonomiei și încrederii în sine.

”Educația este despre calitatea relațiilor pe care le construim. Școala Quantum este mediul unde copilul învață despre sine, despre semeni și despre lume. Calitatea experiențelor trăite în familie și la școală împuternicește copilul să fie capabil să ia decizii potrivite și să-și găsească rostul și menirea. Întotdeauna suntem atenți la copii, la zona lor de confort și îi ajutăm să evolueze”, susține Rodica Efros, psihopedagog, consilier educațional și dezvoltator de programe educaționale.

La baza fundației solide a școlii Quantum stau mulți ani de cercetare și documentare în domeniul educației, în cadrul organizației non-guvernamentale ARCA Advanced Research In Education. Prin intermediul acestei organizații s-a reușit dezvoltarea unei abordări unice a educației din România prin leadership - viziune - educație, metodă ce este pusă în aplicare în traseul educațional propus de Școala Quantum.

Oferta educațională a școlii este un cumul de programe și curricule, care îmbină armonios curriculum-ul național cu o varietate de abordări pedagogice pentru a descoperi și cultiva abilitățile copilului:

programul „Conexiuni emoționale și relații sociale”

programul „Învățăm împreună” (6-8 ani) / „Învață să înveți” (9-12 ani)

programul „Descoperirea pasiunilor și modelarea gândirii”

Implementarea acestor programe este amprentată de paradigma originală și abordarea psihopedagogică inovatoare, fundamentată de prof. Dr. Florian Colceag, ce au ca scop:

● încurajarea copiilor să-și recunoască nevoile și să învețe să comunice adecvat în orice situație;

● autodisciplina, expresivitatea, controlul motric;

● recuperarea potențialelor nevalorificate;

● explorarea și lărgirea orizonturilor de cunoaștere;

● descoperirea ritmului de învățare și domeniul de pasiune al fiecărui copil;

● aprofundarea și performanța pe un domeniu de pasiune identificat.

Primul an al școlii a fost plin de activități practice pentru copii, cum ar fi construirea primului go-kart, lecții de aritmetică mentală și Feuerstein, aikido, discuții transdisciplinare cu Prof. Dr. Florian Colceag, un simbol al educației de excelență în România. De asemenea, copiii au ocupat locurile I, II și III în România la World Maths Day 2023 și au expus lucrări la ediția a XXVIII-a din cadrul Expoziției Internaționale de Artă Micul Prinț (Satu Mare).

Pe data de 25 mai școala își va deschide porțile tuturor familiilor interesate de programul său educațional, unde vor face un tur al școlii, vor avea o retrospectivă a tuturor activităților desfășurate anul acesta și vor afla despre organizarea anului următor.

Descrierea Companiei:

Școala Quantum din Pipera are o abordare educațională modernă care se concentrează pe sintagma STEAM (științe, tehnologii, inginerie, arte și matematică). Misiunea Școlii Quantum este de a iniția și promova o cultură a cunoașterii, a gândirii inovatoare, a colaborării și respectului reciproc, prin curriculum integrat, cu așteptări înalte și creativitate.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

May 30,08:08

Candidații de 45 de ani, căutați în proiectare, management și inginerie, dar respinși în vânzări

May 13,13:44

Românii caută soluții pentru rambursarea anticipată a creditelor ipotecare

May 10,08:32

Pe ce cheltuie antreprenorii români sutele de milioane de euro alocate in 2023 pentru digitalizare

May 4,08:05

Record de companii nou-înființate la început de 2023. Românii migrează către idei antreprenoriale online

May 4,08:01

Domeniul cu 10.000 de joburi deschise în care AI nu poate încă substitui experții

Apr 26,10:57

Transparentizarea salariilor în anunțurile de recrutare poate dezavantaja în special companiile mici

Apr 19,13:14

JUMĂTATE DINTRE VÂNZĂRILE DE AUTOMOBILE MERCEDES-BENZ ALE AUTOKLASS VOR FI REPREZENTATE DE VEHICULE ELECTRICE ȘI PLUG-IN ÎN 2024

Apr 11,17:05

Indicele IRCC a ajuns la aproape 6%. Cu cât vor crește ratele românilor?

Apr 3,12:26

Tot mai puțin angajatori își permit să păstreze non-performeri în organizație în 2023

Mar 30,10:21

Numărul record de companii înființate în ultimul an a mărit nevoia de Consultanți pentru Sistemele de Management ISO

Mar 28,07:29

Ce pot face fondatorii români de start-up-uri pentru a prelungi viața companiilor lor

Mar 27,12:18

Casele mici revin în atenția clienților, după ce încrederea în dezvoltatorii imobiliari a scăzut iar energia scumpă îi ține departe de locuințele mari

Mar 16,08:20

Elevii Școlii Quantum au obținut locuri fruntașe la cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare

Mar 15,14:20

LEONTHE BAGS, BRANDUL ROMÂNESC DE GENȚI DE LUX, DISCUTĂ OPORTUNITATEA DESCHIDERII UNUI MAGAZIN FIZIC CU PARTENERI DIN EUROPA ȘI ORIENTUL MIJLOCIU

Mar 9,11:15

TREI DIN CINCI FIRME INTERESATE DE DIGITALIZARE DUC LIPSĂ DE ANGAJAȚI CALIFICAȚI

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Două dintre cele mai mari agenții de Digital Marketing - MoLoSo Agency și SEOcupcake își unesc forțele

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România