butonul de deschidere a chatului

Daniela Palade Teodorescu / 20.04.2021 / 12:58

butonul de deschidere a chatului

Cum poți schimba o lume ne-bună? Fii bun!

Bunătatea a devenit o valoare desuetă, practicabilă mai ales înainte de Paște și de Crăciun, dar nu la fel de „trendy” în restul anului, când binele pare un pic cam deplasat, un semn de slăbiciune neaducător de like-uri.

Mai ales acum, când suntem în plină criză sanitară care ne bulversează viețile, iar agresivitatea a atins cote inimaginabile, e momentul să vorbim despre bunătatea aceea genuină, care nu costă nimic. Și de care am cam uitat. Și care chiar poate salva lumea asta ne-bună, de care ne plângem cu toții.

Ce ne apropie și ce ne dezbină? Ce ne unește și ce ne destramă? Care este firul roșu care ne poartă prin labirintul fricilor și agresivității pe care le generează actuala criză pandemică și economică? Cum ar fi ca bunătatea să fie exact acest fir roșu cea care ne conduce spre lumină, spre ieșire? Bunătatea e energia pozitivă a omenirii, cea care ne definește umanitatea profundă, anesteziată ori atrofiată de tăvălugul vremurilor. Ea ne dă sens atunci cân nimic nu pare să mai aibă vreun sens.

O scriitoare americană din secolul al XX-lea, Edith Wharton, nominalizată la Premiul Nobel pentru Literatură și câștigătoare a Premiului Pulitzer, spunea despre bunătate: „sunt două moduri de a face lumină în jur: să fii o flacără sau oglinda care o reflectă”.

Alege ceea ce vrei să fii!

LINK VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=EH5ZV1sULEs

SHARE:

CELE MAI CITITE ȘTIRI

De la remotopia la biroul hibrid

SOS – ne mor profesioniștii!

Inteligența spirituală – superputerea unui antreprenor