ASOCIAȚIA SPERANȚĂ PENTRU ROMÂNIA / 18.01.2022 / 08:24

Asociația „Speranță pentru România”, donații de peste 3 milioane de euro pentru 600 de beneficiari

Asociația „Speranță pentru România” a reușit să strângă în anul 2021 peste 3 milioane de euro din donații de la oameni, dar și de la societăți comerciale. Asociația a reușit astfel să ajute anul trecut peste 600 de oameni aflați în situații dificile, cazuri medicale sau sociale. Suma strânsă anul trecut reprezintă o creștere cu 15% față de donațiile primite cu un an înainte, de aproximativ 2,6 milioane de euro.

Asociația a susținut financiar peste 8.000 de cazuri sociale și medicale în cei 12 ani de existență. 

„Cele mai multe donații vin de la oamenii simpli, dar avem și excepții. Avem un om de afaceri din România care donează câte 1.000 de Euro pentru fiecare caz de cancer, iar cei de la Profi sunt sponsorii noștri oficiali. Sume importante am primit de-a lungul timpului și de la persoane fizice. Spre exemplu, de sărbători am primit donații care au însumat 47.000 de euro de la o doamnă. Ea donat pentru diferite cazuri prezentate pe site-ul nostru”, explică Samuel Negoiescu, fondatorul și Președinte al Asociației „Speranță pentru România” (FOTO).

Reprezentantul Asociației spune că pandemia i-a făcut mai sensibili pe români la nevoile semenilor. În cei 12 ani de activitate, Asociația Speranță pentru România a strâns donații de 7,1 milioane de euro, din care 5,6 milioane doar în cei doi ani de pandemie, 2020 și 2021. Spre exemplu, în anul 2019 Asociația a strâns pentru cazurile pe care le susține 900.000 de euro, aproape de trei ori mai puțin decât în 2020.

În proiectul lansat de Samuel Negoiesc sunt implicați peste 400 de voluntari, iar de-a lungul timpului a înregistrat peste 300.000 de donatori și sponsori. Asociația a ajutat peste 8.000 de persoane până în acest moment, între care se numără foarte mulți copii cu boli grave.

„Fac și acum un apel. Cei care doresc pot dona foarte rapid prin SMS. Avem alocate două numere de SMS: 8829 pentru copiii bolnavi și 8837 pentru adulții bolnavi. Lună de lună, ajutăm câte un caz umanitar de adult sau copil folosind donațiile prin SMS. Lucrăm în acest moment la alte noi modalități de donație. Primul nou proiect se numește „Donează ziua de naștere” – în două clickuri vei putea să îți creezi propria campanie de strângere de fonduri pentru ziua ta, ajutând un copilaș bolnav de cancer. A doua modalitate, „Fii un fundraiser”, face ca fiecare doritor să aibă propria sa campanie de strângere de fonduri pentru orice caz va dori de pe platforma noastră de fundraising. A treia metodă, „Oportunități de voluntariat”, se adresează celor care vor să devină voluntari ai asociației”, explică Samuel Negoiescu.

 Asociația Speranță pentru România este o punte de legătură între cei care pot ajuta și cei care sunt în nevoie. Cazurile care sunt promovate și susținute de asociație sunt alese în urma unei anchete sociale făcută de reprezentanții Asociației, iar sistemul de donație este total transparent. Fiecare om aflat în nevoie are povestea prezentată pe site-ul Asociației, iar donatorii își aleg pe cine doresc să ajute. Prin acest sistem Asociația Speranță pentru România a reușit să strângă în cei 12 ani de activitate peste 7 milioane de euro și să ajute peste 8.000 de beneficiari.

Despre companie: Asociația a fost fondată în anul 2009 de către Samuel Negoiescu, un absolvent de teologie care se dedica diferitelor cauze sociale încă din anul 2006, pe când era student. Asociația e axată pe oferirea de ajutor umanitar persoanelor aflate în nevoie și celor mai defavorizate categorii sociale. Acțiunile de ajutor umanitar se îndreaptă în mod special pentru copii bolnavi de cancer și leucemie, oamenii străzii, familii sărace cu mulți copii, mame văduve, copii orfani, bătrâni singuri și bolnavi.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

May 27,13:21

Criptomonedele cuceresc piața imobiliară din România

May 27,12:43

Cele mai populare femei din România din toate timpurile

May 27,09:24

Verdino Green Foods vizează neutralitatea CO2 prin parteneriatul cu Resalta

May 27,09:14

Karpaten Turism, premiată pentru Cea mai bună inițiativă de susținere a turismului la nivel global, în cadrul Top Hotel Awards 2022

May 23,10:54

Telecomunicațiile mobile mai sigure acum, cu noile variante de securitate a aplicațiilor

May 17,06:52

PSIHOLOGII ȘI ANALIȘTII FINANCIARI DEZBAT RELAȚIA DINTRE CREȘTEREA INFLAȚIEI ȘI FERICIRE

May 16,14:03

Vânzări record de cosmetice, în plină pandemie, pentru brandul românesc Cupio: 15 milioane de euro doar în 2021

May 9,06:11

Explozie în comerțul online. Proprietarii de magazine virtuale preferă platformele e-commerce cu tehnologii avansate și complexe

May 5,08:03

Polonezii de la Asseco SEE anunță rezultate in creștere pe trimestrul 1 din 2022

Apr 28,13:45

Grupul SOFTONE achiziționează REGATE

Apr 21,12:22

Unde merg românii de Paște și 1 mai. Cu cât a crescut numărul celor care călătoresc în afara țării, după pandemie

Apr 20,13:25

IVECO România, în sprijinul eco-educației tinerilor ingineri

Apr 20,12:34

Cum se câștigă și se pierde din criptomonede

Apr 15,08:32

Criza resursei umane din sectorul IT&C se va accentua

Apr 11,14:47

Forumul BRCC: România este țară din UE cu cea mai mare independență energetică și prezintă oportunități remarcabile de investiții

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România

Token-ul lansat de compania americana Nooft Technologies și-a triplat prețul în câteva ore de la lansare