Agriangel / 01.09.2023 / 14:19

butonul de deschidere a chatului

FERMIERII ROMÂNI CAUTĂ SOLUȚII PENTRU SALVAREA PRODUCȚIEI PROPRII DE CEREALE PE FONDUL IMPORTURILOR IEFTINE DIN UCRAINA

Fermierii români au înregistrat pierderi de cel puțin 50 milioane de euro, ȋn primăvara acestui an, din cauza importului de cereale ieftine, scutite de taxe vamale, din Ucraina. Deși producția de toamnă este una bună, agricultorii au acum probleme cu depozitarea recoltei, ȋn condiții sigure. Una dintre soluțiile pentru protecția cerealelor este fumigarea, proces care presupune un cost minim în comparație cu pierderile care pot fi cauzate de dăunătorii din depozite.

,,Chiar dacă producția agricolă în zona de cereale nu este una ușor perisabilă, există costuri de depozitare și riscuri de infestare. Produsele trebuiesc aerisite, este nevoie de tratamente pentru a evita infestarea acestora, îndepărtarea rozătoarelor sau pentru eliminarea bacteriile care se pot dezvoltă în depozite. În ultima perioadă am observat o creștere accelerată a cererilor pentru servicii de fumigare a cerealelor din partea fermierilor parteneri. Depozitarii au stocuri destul de mari și nu reușesc să le vândă la prețurile dorite, care să le acopere costurile de producție. Cu toate acestea, au nevoie să protejeze cerealele stocate de dăunătorii de depozit pentru a nu afecta parametrii de calitate a mărfii, lucru care poate duce la scăderea și mai mult a prețurilor de vânzare", avertizează ing. Marius Dana, directorul general al Agriangel, una dintre companiile de referință din industria de profil din România.

Fumigarea este o metodă rapidă și eficientă pentru dezinsecția spațiilor sau produselor, pentru a combate insectele și a asigura exterminarea dăunătorilor. Această metodă este folosită atât pentru dezinsecția cerealelor, dar și a mobilierului sau a depozitelor. Prețul fumigării este de 1 euro la fiecare tonă de cereale, iar pierderile cauzate de dăunători variază între 8 și 12 euro pe tonă. În același timp, fermierii sunt penalizați cu 2 până la 4 euro pe tonă din cauza prezenței insectelor dăunătoare.

În România, există o capacitate de stocare de 26 de milioane de tone de cereale, conform datelor de la Ministerul Agrigulturii. De asemenea, ministrul agriculturii a a anunțat recent că 2023 este un an agricol bun, producția de grâu fiind peste cea din 2022, în condițiile în care majoritatea fermierilor și depozitarilor au silozurile aproape pline.

Compania Agriangel a avut anul trecut o cifră de afaceri de 10 milioane de lei, iar pentru următoarele 12 luni estimează majorarea acesteia cu 50%. Cererile pentru serviciile de fumigare și DDD sunt ȋn creștere, iar compania vrea să ȋși îmbunătățească prezența la nivel național, prin deschiderea de agenții regionale care să scurteze timpii de răspuns la solicitările clienților.

,,Urmează ca, în perioada următoare, să încheiem procesul de rebranding, proces la care lucrăm de câteva luni. Vom avea o identitate nouă, verde, vibrantă care ne va permite să trecem la următorul nivel al business-ului și să devenim un jucător regional", adaugă ing. Marius Dana, directorul general al Agriangel.

Importurile de cereale din Ucraina s-ar putea relua, ȋn această toamnă

Ȋn luna mai a acestui an, importurile de cereale din Ucraina au fost limitate ȋn România și alte patru țări vecine. Restricțiile expiră pe 15 septembrie, iar Uniunea Europeană nu a luat ȋncă o decizie referitoare la prelungirea lor.

Deschiderea Guvernului României în privința susținerii exportului de cereale prin România a avut drept efect colateral și blocarea tranzacțiilor interne cu cereale, din cauza prețului mic generat de oferta abundentă din piață. România și Ucraina au semnat un acord bilateral în luna august, prin care s-a stabilit un obiectiv ambițios de a dubla cantitatea de cereale din Ucraina care tranzitează țara noastră, de la două la patru milioane de tone pe lună.

Această decizie va afecta comercializarea cerealelor românești, prin lipsa de lichidități pentru fermieri și, mai departe, dificultăți în plata la timp a furnizorilor. Tot acest lanț de evenimente poate cauza și o lipsă de inputuri pentru înființarea noilor culturi sau împrumuturi cu dobânzi mari pentru fermieri și, astfel, decapitalizarea fermierilor români.

Este important de menționat că, în această primăvară, fermierii români au înregistrat pierderi de cel puțin 50 milioane de euro din cauza diferențelor de preț față de cerealele ucrainene. Anul trecut și la începutul lui 2023, o parte din cerealele ucrainene care trebuiau tranzitate prin România, au fost de fapt importate de unii producători din industria agroalimentară din țara noastră, profitând de faptul că acestea erau scutite de taxe vamale.

Descrierea Companiei:

Agriangel este specializată în servicii de fumigare a cerealelor în conformitate cu standardele de sănătate publică și de mediu în vigoare. Fumigarea este o soluție eficientă pentru combaterea dăunătorilor din spațiile de depozitare a cerealelor: silozuri, hale, mori sau trenuri de marfă. Cu o istorie de 12 ani, compania deservește depozitări de cereale la nivel național și se află în mod constant în căutarea unor procese și soluții invatoare, ecologice și durabile.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

Dec 30,15:30

Ce alternative au IT-iștii la Pilonul II de pensii după modificările codului fiscal? Investiția ȋn fonduri private vs. bani ,,ȋn mână”

Dec 30,15:30

BUGETELE ROMÂNILOR DE SĂRBĂTORI CRESC FAȚĂ DE ANUL TRECUT, DAR NU ȘI CANTITATEA ȘI CALITATEA CUMPĂRĂTURILOR. CE SFATURI OFERĂ SPECIALIȘTII ÎN FINANȚE

Dec 8,08:37

ASEE ROMÂNIA MIZEAZĂ PE O POSIBILĂ CREȘTERE DE 5% A VENITURILOR DIN OBȚINEREA CERTIFICĂRII VEEAM COMPETENCY PROGRAM

Oct 26,07:05

Care sunt cele mai noi tendințe ale utilizării AI ȋn marketing

Oct 17,13:45

Depozit-Virtual, revoluția românească din comerțul cu materiale de construcții, vizează extinderea în trei state europene

Oct 17,13:11

Criza forței de muncă se adâncește. Ce trebuie să facă angajatorii pentru a atrage candidați calificați

Oct 12,08:27

Peste 60% dintre marketeri au integrat AI ȋn activitatea profesională. Adoptarea AI și principiile etice ȋn folosirea sa, discutate la Digicon 2023

Oct 2,09:34

IRCC CREȘTE ȘI TINDE SĂ EGALEZE ROBOR. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CREDITELE ROMÂNILOR ȘI CE RECOMANDĂ SPECIALIȘTII ÎN FINANȚE

Sep 7,07:12

WORKSHOPURI, TURE FOTO ȘI ALTE SURPRIZE PENTRU PASIONAȚII DE FOTOGRAFIE, LA PHOTOSETUP IMAGEFEST

Sep 6,18:41

ALOCAȚIE COPII 2023: MODALITĂȚI DE ECONOMISIRE A ALOCAȚIEI COPIILOR PENTRU UN SPRIJIN FINANCIAR LA ÎNCEPUT DE DRUM

Sep 4,15:51

DIRECTORII INOVATORI DIN MARKETING, PASIONAȚI DE TRENDURI ȘI NOI TEHNOLOGII, SE REÎNTÂLNESC LA DIGICON 2023

Aug 24,17:44

Cele mai comune ȋnșelăciuni și cum să le eviți atunci când ȋți construiești o casă

Aug 21,13:04

Românii sunt tot mai interesați de cursuri pentru dezvoltare personală

Aug 18,16:06

DR. EGON CHOLAKIAN SE ADRESEAZĂ ÎN MOD PUBLIC LIDERILOR MONDIALI DESPRE DEZVOLTAREA FĂRĂ PRECEDENT A EVENIMENTELOR CLIMATICE DISTRUGĂTOARE

Aug 14,11:41

Analiză: Top Cinci Cele Mai Bune Credite De Nevoi Personale În Trimestrul Al Treilea Din 2023

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Două dintre cele mai mari agenții de Digital Marketing - MoLoSo Agency și SEOcupcake își unesc forțele

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România