Blackgold Media / 14.08.2023 / 11:41

butonul de deschidere a chatului

Analiză: Top Cinci Cele Mai Bune Credite De Nevoi Personale În Trimestrul Al Treilea Din 2023

Platforma de educație financiară Mr. Finance a făcut un clasament al celor mai bune cinci credite de nevoi personale, evaluare în care a luat în calcul mai multe caracteristici, precum dobânda, flexibilitatea, suma maximă care poate fi împrumută și alte condiții.

Din analiză reiese că pentru creditele de nevoie personale, Banca Transilvania oferă cea mai mare sumă care poate fi împrumutată, 250.000 de lei, iar cea mai mică sumă e la Libra Internet Bank, de 70.000 de lei. Pe de altă parte, cea mai mică dobândă este cerută de BCR, de 7,79% pe an, iar cea mai mare este asociată creditelor de la Libra Internet Bank, de 14,48%.

,,Creditele de nevoi personale pot fi o soluție bună pentru situații financiare neașteptate sau pentru achiziții majore, cum ar fi renovarea casei sau achiziționarea unui nou vehicul. Este important să evaluezi cu atenție nevoile financiare și să faci cercetări cu privire la diferitele opțiuni de credite de nevoi personale oferite de bănci și instituții de credit. De asemenea, este important să ai o înțelegere clară a condițiilor și costurilor asociate cu împrumutul și să încerci să obții cea mai bună rată a dobânzii posibilă. În cele din urmă, trebuie să te asiguri că poți returna împrumutul conform termenilor și condițiilor acordului, pentru a evita penalitățile și costurile suplimentare. Dacă ești responsabil cu administrarea împrumutului și îți respecți plățile, un credit de nevoi personale poate fi un instrument valoros pentru a te ajuta să îți acoperi unele cheltuieli importante”, spune Ion Soltinschi, consultant Mr. Finance.

Clasamentul relevă că BCR are cea mai bună ofertă, întrucât respectă toate criteriile enumerate mai sus. Astfel, poate fi accesată o sumă de până la 180.000 de lei, cu dobânda fixă începând de la 7,79%.

Pe locul al doilea se situează creditul de nevoi personale de la UniCredit Bank, cu o sumă maximă care poate fi împrumutată de 150.000 de lei și cu o dobândă de la 7,99%.

Creditul de nevoi personale de la ING este un produs menit să ajute consumatorii să acopere unele cheltuieli neprevăzute sau planificate, dar suma maximă împrumutată este mai mică față de primii doi clasați, de doar 125.000 de lei. În plus, dobânda este mai ridicată, începând de la 8,49%.

Banca Transilvania oferă cea mai mare sumă care poate fi împrumutată, de până la 250.000 de lei, la o dobândă fixă sau variabilă care începe de la 8,90%. Pe ultimul loc în acest clasament se află BRD, care oferă un credit de nevoi personale de cel mult 130.000 de lei la o dobândă care începe de la 9,45%.

Cum a evoluat piața creditelor de nevoi personale în ultimul an

Indicii după care se calculează dobânda aferentă creditelor au avut o evoluție puternică în ultimul an. În trimestrul al treilea din 2022, IRCC era de 2,65%, iar în trimestrul al treilea din 2023, a crescut de 2,25 de ori, la 5,94%.

Pentru comparație, în trimestrul al treilea al anului trecut, pentru un credit de nevoi personale de 50.000 lei, pe o perioadă de cinci ani, cu dobândă variabilă și cu o marjă a băncii de 5%, rata lunară era de 1.005 de lei.

Același credit, accesat în trimestrul al treilea din 2023, ar avea o rată de 1.085 de lei. Aceasta reprezintă o creștere de 3,9% față de anul trecut.

„Deși dobânzile au crescut simțitor în ultimii 2 ani, românii continuă să acceseze credite. Conform rapoartelor BNR, în T4 al anului 2022, au fost accesate cu 33,8% mai multe credite de consum față de T4 2021. În primul trimestru al anului curent, românii au accesat cu 18,5% mai multe credite de consum, comparativ cu aceeași perioada a anului trecut, iar în al 2-lea trimestru, cu 2,4%. Deși este contraproductiv, tocmai inflația galopantă a făcut ca foarte mulți români să se împrumute de la bănci sau IFN-uri pentru a putea face față cheltuielilor curente din ce în ce mai mari. Pe lângă asta, să nu uităm că 4 din 5 români au un nivel de educație financiară foarte redus. Asta înseamnă că, în loc să se pregătească din timp pentru eventuale probleme, prin construirea unui fond de urgență, de exemplu, sau obiective financiare mari, prin investiții, mulți români cheltuie banii pe consum, iar când intervine ceva, iau un credit. Din acest motiv, planificarea financiară este sfântă”, afirmă Ion Soltinschi, consultant Mr. Finance.

Conform acelorași rapoarte BNR, circa 37% din valoarea totală a creditelor acordate în luna iunie au fost credite de consum, care, de regulă, au scadența de până în 5 ani.

***************************************************

Despre Mr. Finance: 

Mr.Finance este o platformă online care oferă utilizatorilor informații utile despre credite bancare sau nebancare, asigurări, utilități, investiții, criptomonede și tranzacții Forex. Prin serviciile companiei, aceștia pot compara prețurile instrumentelor financiare pe care vor să le acceseze. Mr.Finance pune la dispoziția românilor și opțiunea de a compara și evalua cele mai bune oferte de credite înainte de a le accesa efectiv, pentru a vedea care produs are costuri mai mici.

Mai multe detalii, întregul studiu și fotografii puteți regăsi în următorul link:

https://drive.google.com/drive/folders/1azy6lPJCpGvsU_P-C65HwhgK2pS1qj1T?usp=sharing

Descrierea Companiei:

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

Sep 7,07:12

WORKSHOPURI, TURE FOTO ȘI ALTE SURPRIZE PENTRU PASIONAȚII DE FOTOGRAFIE, LA PHOTOSETUP IMAGEFEST

Sep 6,18:41

ALOCAȚIE COPII 2023: MODALITĂȚI DE ECONOMISIRE A ALOCAȚIEI COPIILOR PENTRU UN SPRIJIN FINANCIAR LA ÎNCEPUT DE DRUM

Sep 4,15:51

DIRECTORII INOVATORI DIN MARKETING, PASIONAȚI DE TRENDURI ȘI NOI TEHNOLOGII, SE REÎNTÂLNESC LA DIGICON 2023

Sep 1,14:19

FERMIERII ROMÂNI CAUTĂ SOLUȚII PENTRU SALVAREA PRODUCȚIEI PROPRII DE CEREALE PE FONDUL IMPORTURILOR IEFTINE DIN UCRAINA

Aug 24,17:44

Cele mai comune ȋnșelăciuni și cum să le eviți atunci când ȋți construiești o casă

Aug 21,13:04

Românii sunt tot mai interesați de cursuri pentru dezvoltare personală

Aug 18,16:06

DR. EGON CHOLAKIAN SE ADRESEAZĂ ÎN MOD PUBLIC LIDERILOR MONDIALI DESPRE DEZVOLTAREA FĂRĂ PRECEDENT A EVENIMENTELOR CLIMATICE DISTRUGĂTOARE

Jul 25,13:38

Artesana, producătorul român de lactate minim procesate, are un nou Director General Executiv

Jul 10,14:32

80% dintre companii sunt dispuse să lucreze cu tinerii absolvenți de Bacalureat

Jul 3,14:45

Primul hub medical de Chirurgie Plastică din România își consolidează echipa de parteneri.

Jun 29,12:36

ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU ADMITEREA LA SINGURA FACULTATE DE ANTREPRENORIAT DIN ROMÂNIA CU BURSE DE 25.000 EUR

Jun 29,09:00

IRCC scade în iulie 2023. Care sunt previziunile privind IRCC?

Jun 23,11:35

Daniel Donici, Artesana, premiat internațional pentru realizările antreprenoriale, la Istanbul

Jun 20,11:35

Digitalizarea industriei de construcții ajută la reducerea costurilor cu 20%

Jun 20,11:32

Dressingz, startup-ul din domeniul modei circulare, a atras peste 300.000 de euro finanțare, ȋn două săptămâni, pe platforma de crowdfunding Rōnin

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Două dintre cele mai mari agenții de Digital Marketing - MoLoSo Agency și SEOcupcake își unesc forțele

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România