NeaKaisa.ro / 15.10.2021 / 09:46

Două branduri românești spun adio locuințelor incomode

România este țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din Europa (96%), ȋnsă, ȋn același timp, românii trăiesc ȋn cele mai mici apartamente din UE – 43,9 mp, față de peste 90 mp, media europeană – potrivit Eurostat. Nu doar lipsa de spațiu este problema locuințelor din țara noastră, ci și compartimentarea, funcționalitatea, rezistența clădirilor, calitatea instalațiilor și a finisajelor. Ȋn acest context, magazinul online NeaKaisa și arhitecții de la Case Strâmbe pe Radar au făcut un parteneriat pentru promovarea confortului ȋn locuințele autohtone.

,,Ȋncă de la ȋnființare, am militat pentru un design interior practic, unde fiecare element să fie funcțional, în timp ce arată impecabil. Acesta este și principalul criteriu atunci când selectăm produsele disponibile pe neakaisa.ro. Cu un mesaj similar, dar pe partea de arhitectură, vin și colegii de la Case Strâmbe pe Radar, astfel că acest parteneriat a venit cumva firesc. Ne dorim ca ȋmpreună să putem crește gradul de informare a românilor, implicit calitatea și confortul locuințelor acestora. O schimbare de mentalitate deja se vede, ȋn piață, ȋn ultimii ani. Din estimările noastre, ȋn 2020 și 2021, numărul celor care au lucrat cu un architect sau designer de interior pentru a eficientiza procesul de amenajare s-a majorat cu 20%. Ȋn plus, un procent tot mai mare din clienții noștri aleg produsele din zona medium/high, cu prețuri mai mari, ȋn detrimentul celor ieftine”, spune Vlad Sardescu, co-fondator al platformei NeaKaisă.

Vești bune vin și dinspre zona arhitecturii rezidențiale. Anul acesta, cererile de autorizații de construire ȋnregistrate prevăd o suprafață utilă mai mare a locuințelor, față de anul trecut, potrivit INS. De exemplu, ȋn luna august 2021, a existat o creștere atât a numărului de autorizații de construire cumulat pe mediul urban și cel rural, eliberate pentru clădiri rezidențiale (+12,5%), cât și a suprafeței utile totale (+15,2% - procent obținut din cumularea ruralului cu urbanul), comparativ cu august 2020, arată cel mai recent comunicat INS.

„Din 2015 și până acum am răspuns la peste 1000 de solicitări primite și am evaluat gradul de adecvare la norme pentru mai mult de 100 de planuri de locuințe (majoritatea noi). Am demarat proiectul CSpR pentru educarea publicului în privința dreptului la confort garantat de lege.

Acasă înseamnă suprafața utilă a locuinței, care este scena principală a unei zile din viața fiecăruia dintre noi – pentru că petrecem mai multe ore acasă decât oriunde altundeva. Experiența de locuire din aceste aproximativ 10 ore - care au devenit mai multe în perioada pandemiei din ultimii doi ani - este importantă pentru calitatea vieții personale. Ne implicăm în proiecte care au un impact pozitiv asupra celor care ne urmăresc, iar verificarea parametrilor locuințelor privind dimensiunile și sănătatea mediului interior reprezintă activitatea noastră principală. Publicul merită finisaje de calitate, un mediu sănătos și un spațiu locativ folosit eficient”, declară arhitectul Radu Negoiță, fondatorul proiectului Case Strâmbe pe Radar.

Arhitecții de la CSpR se implică ȋn proiecte care au un impact pozitiv asupra cumpărătorilor de imobile, iar verificarea parametrilor locuințelor (privind dimensiunile și sănătatea mediului interior) reprezintă activitatea lor principală.

LINK VIDEO: NeaKAisa.ro, instalații, finisaje, decorațiuni, soluții complete de amenajare pentru casă și grădină

Despre companie: NeaKaisa.ro este un brand construit din pasiunea pentru combinația ȋntre frumos și util – un design interior practic, ȋn care totul trebuie să fie funcțional și să arate impecabil. Magazinul online a început cu o gamă restrânsă de produse pentru casă și grădină și a crescut treptat până la peste 10.000 de produse disponibile din categorii variate - de la vase de toaletă, lavoare, căzi și baterii baie & soluții complete de amenajare casă, până la întreținere grădină.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

13:14

Viitor Plus lansează prima campanie de informare despre reciclarea din București

11:28

Bilanț Black Friday 2021: Curierii au ridicat peste 2 milioane de comenzi de la retaileri, ȋn primul weekend de BF

10:11

Producătorul român de echipamente de ski, Strindberg, câștigă teren în fața brandurilor internaționale

09:06

Creșteri în vânzări, scădere pe bonul mediu. Românii aleg produse de home&deco accesibile, dar cu un design deosebit

11:40

O nouă criptomonedă românească intră pe piața virtuală. Un tânăr de 19 ani în spatele tehnologiei inovatoare

09:46

Elevii și profesorii de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” pot învăța tehnologiile educaționale 4.0 în cel de-al șaptelea SmartLab

11:23

Karpaten Turism, vânzări de peste 2 milioane euro, la Târgul de Turism. Ce destinații au ales românii.

11:08

8.000 de kilograme de materiale reciclabile au fost salvate de la groapa de gunoi de elevii din Sectorul 2

13:00

Magazinul online WatchShop estimează creșteri cu 50% de Black Friday 2021 față de anul trecut

15:03

Peste 4.000 de pacienți cu COVID19 vor fi tratați cu ajutorul concentratoarelor și măștilor de oxigen donate către 67 de spitale

12:09

Corporațiile caută tot mai des cursuri integrate de formare pentru angajații lor

08:09

Campanie anti bullying cu milioane de vizualizări lansată de vloggerul Vlad Vaida

13:15

Instant Factoring se extinde în Serbia. Peste 55 mil. EUR valoarea facturilor achitate pe piața din România

09:30

ANAF actualizează lista marilor contribuabili. Ce obligații suplimentare aduc în cazul majorității companiilor cu cifră de afaceri peste 10 mil. euro

14:10

Turiştii români pot călători mai uşor ȋn Thailanda. Avantajele unei vacanṭe de vis ȋn această perioadă

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Altex România lansează Altex Travel, în parteneriat cu touroperatorul Karpaten Turism

Inovație în comerțul online românesc, cu comisioane de procesare a plăților la jumătate și decontări mai rapide

Pe 7 si 8 octombrie, Webstock aduce noile tendinte din social media