Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Viitor Plus / 15.10.2021 / 09:33

Elevii din București au strâns peste 2.000 kg de materiale reciclabile colectate în cadrul concursului „RECICLEAZĂ CU NOI PENTRU SECTORUL 2!”

Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Viitor Plus, prin programul Recicleta și cofinanțat de Primaria Sectorului 2, a adus laolaltă elevi și profesori din 20 de școli din Sectorul 2 în proiectul „Reciclează cu noi pentru Sectorul 2”, derulat în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie 2021. În doar 10 zile, ei au reușit să colecteze selectiv peste 2,000 kg de materiale reciclabile.

Acțiunea are rolul de conștientizare, având în vedere că România trebuia să ajungă la o rată de 50% a colectării separate încă din 2020. Cele mai actuale date EUROSTAT arată, însă, că reciclăm doar 11,5%.

,,Când spunem „să salvam planeta!”, spunem de fapt să ne salvăm generațiile viitoare. Copiii noștri au nevoie să înțeleagă azi despre modalitățile responsabile în care să ne purtăm față de resursele planetei, pentru a avea un viitor mâine. Dacă investim în educația lor pentru mediu, vor fi inspirați și adulții din jurul lor. Ne bucurăm să avem oportunitatea să derulăm în sectorul 2 un astfel de program educațional adresat școlilor de aici, prin care copii vor învăța despre reciclare avand la dispoziție un sistem de colectare prietenos cu mediul – Recicleta. De 12 ani, cargo-tricicletele Viitor Plus au salvat peste 900.000 de kilograme de materiale de la groapa de gunoi și le-au transportat spre reciclare fără să polueze străzile orașului. Mulțumim Primariei Sectorului 2 pentru susținerea financiară a acestui proiect și pentru implicarea în tranziția către o economie circulară”, a declarat Teia Ciulacu, Președinte Viitor Plus.

Concursul de colectare continuă până la 1 noiembrie. La final, se vor acorda premii in valoarea totală de 30.000 de lei, după cum urmează:

- Premii pentru profesorii coordonatori - 10.000 lei (Profesorii coordonatori din cele 20 de școli înscrie în concurs vor primi, individual, un premiu de 500 ron)

- Premii pentru unitățile de învățământ:
• locul I – 10.000 de lei
• locul II – 5.000 de lei
• locul III – 3.000 de lei
• 2 mențiuni în valoare de 1.000 de lei.

Unitățile de învățământ câștigătoare vor cheltui aceste sume exclusiv pentru servicii, produse și/sau sisteme destinate protecției mediului, reamenajarea spațiilor verzi, investiții care să reducă consumul de apă și energie, precum și digitalizare.

În cadrul proiectului, se vor organiza activități de colectare separată a materialelor reciclabile, precum și de responsabilizare și educare a comunităților în domeniul protecției mediului, a unui consum responsabil bazat pe reducere și reutilizare, promovare și încurajarea transportului alternativ și a menținerii curățeniei în Sectorul 2.

Despre companie: Recicleta este o inițiativă Viitor Plus. Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac!, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Biroul Eco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys, POD cu POD luminezi o casă. Viitor Plus – pentru oameni și natură.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

13:14

Viitor Plus lansează prima campanie de informare despre reciclarea din București

11:28

Bilanț Black Friday 2021: Curierii au ridicat peste 2 milioane de comenzi de la retaileri, ȋn primul weekend de BF

10:11

Producătorul român de echipamente de ski, Strindberg, câștigă teren în fața brandurilor internaționale

09:06

Creșteri în vânzări, scădere pe bonul mediu. Românii aleg produse de home&deco accesibile, dar cu un design deosebit

11:40

O nouă criptomonedă românească intră pe piața virtuală. Un tânăr de 19 ani în spatele tehnologiei inovatoare

09:46

Elevii și profesorii de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” pot învăța tehnologiile educaționale 4.0 în cel de-al șaptelea SmartLab

11:23

Karpaten Turism, vânzări de peste 2 milioane euro, la Târgul de Turism. Ce destinații au ales românii.

11:08

8.000 de kilograme de materiale reciclabile au fost salvate de la groapa de gunoi de elevii din Sectorul 2

13:00

Magazinul online WatchShop estimează creșteri cu 50% de Black Friday 2021 față de anul trecut

15:03

Peste 4.000 de pacienți cu COVID19 vor fi tratați cu ajutorul concentratoarelor și măștilor de oxigen donate către 67 de spitale

12:09

Corporațiile caută tot mai des cursuri integrate de formare pentru angajații lor

08:09

Campanie anti bullying cu milioane de vizualizări lansată de vloggerul Vlad Vaida

13:15

Instant Factoring se extinde în Serbia. Peste 55 mil. EUR valoarea facturilor achitate pe piața din România

09:30

ANAF actualizează lista marilor contribuabili. Ce obligații suplimentare aduc în cazul majorității companiilor cu cifră de afaceri peste 10 mil. euro

14:10

Turiştii români pot călători mai uşor ȋn Thailanda. Avantajele unei vacanṭe de vis ȋn această perioadă

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Altex România lansează Altex Travel, în parteneriat cu touroperatorul Karpaten Turism

Inovație în comerțul online românesc, cu comisioane de procesare a plăților la jumătate și decontări mai rapide

Pe 7 si 8 octombrie, Webstock aduce noile tendinte din social media