Clever++ / 13.07.2022 / 12:53

butonul de deschidere a chatului

Firmele care investesc în comerțul online atrag cu 30% mai mulți clienți

Comerțul online a primit un impuls substanțial în timpul pandemiei, fiind unul dintre puținele segmente ale economiei care au înregistrat creșteri și care își continuă avansul. În funcție de complexitatea lor, soluțiile de comerț digital au costuri de implementare care variază de la cateva mii până la câteva zeci de mii de euro. Firmele care aleg aceste solutii reușesc să își crească cu peste 30% numărul de clienți în primele șase luni de la investiție.

Chiar dacă, prin comparație cu alte țări, comerțul online din România este încă la început, tendința de digitalizare a vânzărilor online are un ritm accelerat, crescând cu 40% față de 2019, ultimul an înainte de șocul pandemiei. Procesul de digitalizare a afacerilor prin dezvoltarea de platforme moderne de comerț electronic poate dura de la una până la câteva luni, iar rezultatele concrete de creștere a vânzărilor și eficientizare a activității sunt vizibile încă din primele șase luni.

“Dacă îți joci cărțile inteligent, mica ta afacere poate deveni cu ușurință un concurent puternic. Tot ce trebuie să faci este să-ți înțelegi consumatorii cheie și să le prezinți o experiență de cumpărături simplă, eficientă, dar personală. Dacă în trecut, acest nivel de personalizare nu era fezabil fără o armată de angajați, acum, utilizarea tehnologiilor digitale a schimbat dramatic lumea afacerilor și a început să ofere noi oportunități de a genera venituri și plus valoare”, spune Tibi Barkoczi, co-fondator și CEO al agenției de dezvoltare de platforme eCommerce Clever++. 

La nivel global, vânzările online au ajuns anul trecut la 4,9 trilioane de dolari, față de de 3,3 trilioane de dolari în 2019. În România, eCommerce-ul a înregistrat în 2020 o majorare de 30% față de 2019, iar anul trecut a crescut cu 10%, ajungând la 6,2 miliarde de euro.

Pe lângă marii retaileri, care investesc sume consistente în platforme complexe, tot mai multe startup-uri încep să vândă direct clienților prin propriile magazine online, iar automatizarea, implementarea soluțiilor de management al răspunsurilor și utilizarea chatboților în relația cu clienții pot aduce economii de cateva mii de euro lunar, prin reducerea numărului de personal necesar desfășurării activității.

De altfel, capacitatea și viteza de a reacționa la schimbare au făcut diferența, în ultimii doi ani, între companiile care au fost cu un pas înainte în spațiul transformării digitale și au câștigat, și cele care au reacționat tardiv și, fie au suferit pierderi enorme, fie au dispărut de pe piață.

Transformarea digitală presupune alegerea unor soluții bazate pe Inteligența Artificială, cu scopul de a înțelege comportamentul clienților și motivele pentru care aceștia aleg un produs. În plus, pentru o prezență constantă în relația cu clienții, este necesară automatizarea proceselor de marketing.

“Multe din vechile canale de marketing nu mai aduc aceleași rezultate. Este o nouă lume a e-mailurilor, a notificărilor, a ofertelor și a reducerilor personalizate, iar această lume devine accesibilă comercianților online prin automatizare a proceselor de marketing. Modelele de inteligență artificială și de învățare automată vor continua să se extindă și să se bazeze pe seturi și mai mari de date pentru a răspunde comportamentului individual al clienților. De la funcții de recomandare de produse, până la notificări de reduceri pentru produsele căutate, soluțiile digitale moderne aduc un grad sporit de personalizare a experienței de cumpărare”, a declarat Robert Trandafir, co-fondator al agenției de marketing online Gun Media.

Pentru a răspunde cerințelor tot mai stringente pentru soluții digitale complexe, Clever++ și Gun Media vin în sprijinul antreprenorilor care doresc eficientizarea afacerilor lor printr-o colaborare ce reunește experiența de peste 13 ani a unora dintre cei mai buni specialiști în dezvoltare de soluții de comerț electronic pentru magazine online B2B și B2C cu experiența în performance marketing a profesioniștilor Gun Media.

Descrierea Companiei: La Clever++ ne place să credem că suntem mai mult decât o agenție digitală obișnuită de dezvoltare Magento și Shopware. Cu o experiență de peste 10 ani în dezvoltare de platforme de comerț electronic pentru magazine online B2B și B2C, am întâmpinat și gestionat probleme și nevoi reale. Căutăm să oferim nu numai sisteme funcționale, ci și cele mai bune soluții pentru dezvoltarea de magazine eCommerce.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

Dec 30,15:30

Ce alternative au IT-iștii la Pilonul II de pensii după modificările codului fiscal? Investiția ȋn fonduri private vs. bani ,,ȋn mână”

Dec 30,15:30

BUGETELE ROMÂNILOR DE SĂRBĂTORI CRESC FAȚĂ DE ANUL TRECUT, DAR NU ȘI CANTITATEA ȘI CALITATEA CUMPĂRĂTURILOR. CE SFATURI OFERĂ SPECIALIȘTII ÎN FINANȚE

Dec 8,08:37

ASEE ROMÂNIA MIZEAZĂ PE O POSIBILĂ CREȘTERE DE 5% A VENITURILOR DIN OBȚINEREA CERTIFICĂRII VEEAM COMPETENCY PROGRAM

Oct 26,07:05

Care sunt cele mai noi tendințe ale utilizării AI ȋn marketing

Oct 17,13:45

Depozit-Virtual, revoluția românească din comerțul cu materiale de construcții, vizează extinderea în trei state europene

Oct 17,13:11

Criza forței de muncă se adâncește. Ce trebuie să facă angajatorii pentru a atrage candidați calificați

Oct 12,08:27

Peste 60% dintre marketeri au integrat AI ȋn activitatea profesională. Adoptarea AI și principiile etice ȋn folosirea sa, discutate la Digicon 2023

Oct 2,09:34

IRCC CREȘTE ȘI TINDE SĂ EGALEZE ROBOR. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CREDITELE ROMÂNILOR ȘI CE RECOMANDĂ SPECIALIȘTII ÎN FINANȚE

Sep 7,07:12

WORKSHOPURI, TURE FOTO ȘI ALTE SURPRIZE PENTRU PASIONAȚII DE FOTOGRAFIE, LA PHOTOSETUP IMAGEFEST

Sep 6,18:41

ALOCAȚIE COPII 2023: MODALITĂȚI DE ECONOMISIRE A ALOCAȚIEI COPIILOR PENTRU UN SPRIJIN FINANCIAR LA ÎNCEPUT DE DRUM

Sep 4,15:51

DIRECTORII INOVATORI DIN MARKETING, PASIONAȚI DE TRENDURI ȘI NOI TEHNOLOGII, SE REÎNTÂLNESC LA DIGICON 2023

Sep 1,14:19

FERMIERII ROMÂNI CAUTĂ SOLUȚII PENTRU SALVAREA PRODUCȚIEI PROPRII DE CEREALE PE FONDUL IMPORTURILOR IEFTINE DIN UCRAINA

Aug 24,17:44

Cele mai comune ȋnșelăciuni și cum să le eviți atunci când ȋți construiești o casă

Aug 21,13:04

Românii sunt tot mai interesați de cursuri pentru dezvoltare personală

Aug 18,16:06

DR. EGON CHOLAKIAN SE ADRESEAZĂ ÎN MOD PUBLIC LIDERILOR MONDIALI DESPRE DEZVOLTAREA FĂRĂ PRECEDENT A EVENIMENTELOR CLIMATICE DISTRUGĂTOARE

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Două dintre cele mai mari agenții de Digital Marketing - MoLoSo Agency și SEOcupcake își unesc forțele

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România