Paysera România / 06.07.2021 / 13:26

butonul de deschidere a chatului

Inovație în comerțul online românesc, cu comisioane de procesare a plăților la jumătate și decontări mai rapide

Magazinele online au acum comisioane de procesare a plăților de 0,5 %, la peste jumătate față de media actuală practicată de procesatorii de plăți cu cardul. Fintech-ul lituanian Paysera a introdus un serviciu inovator pentru comercianții online, bazat pe “Open Banking”, în care a integrat opt bănci din România și fintech-ul Revolut. Un alt avantaj major reprezintă decontările mai rapide, chiar și în aceeași zi.

Tehnologiile financiare bazate pe «serviciul de inițiere a plăților» au adus o concurență mai mare în Europa. Atât pentru clienții persoane fizice, dar mai ales pentru persoanele juridice, aceste tehnologii înseamnă o alegere mai largă și prețuri mai mici. Această inovație financiară a fost utilizată deja de aproape 10.000 de magazine online din Lituania, prin intermediul Paysera, în anul 2020, unde cumpărătorii au cheltuit 315 milioane de Euro. Conform datelor noastre, plățile prin această metodă constituie peste 70% din rulajul comercianților online, la nivelul Țărilor Baltice", a declarat Vytenis Morkunas, CEO al Paysera Lituania.

Serviciul de inițiere plăți (SIP) anunțat de Paysera acoperă, în prezent, următoarele bănci: Banca Transilvania, BCR, ING Bank, Alpha Bank, Libra Internet Bank, Unicredit, Raiffeisen Bank, Intesa San Paolo, precum și fintech-ul Revolut.

Acest serviciu permite atât comercianților, cât și cumpărătorilor acestora, să beneficieze de una dintre metodele de plată cele mai utilizate în comerțul online din Europa. Siguranța tranzacției efectuate este garantată atât de Paysera, ca instituție financiară autorizată și supravegheată de Banca Centrală a Lituaniei, cât și de banca cumpărătorului. În acest an, ne propunem să fim cât mai activi pe piața românească în ceea ce privește educarea publicului referitor la beneficiile acestui serviciu nou, iar până la finalul anului următor, ne dorim să atingem 100.000 de tranzacții procesate lunar prin SIP", a declarat Daniel Turbatu, Country Manager Paysera România.

Conform statisticilor, în anul 2020, magazinele online românești au vândut bunuri și servicii de peste 5,5 miliarde EUR, cu 30% mai mult decât ȋn anul precedent - este una dintre cele mai mari creșteri înregistrate la nivel european.

Serviciul de inițiere plăți este disponibil pe principalele platforme de comerț online, cum ar fi WooCommerce și Shopify, având potențialul de a remodela peisajul competitiv și experiența consumatorilor din comerțul online. Acesta plăți permite tuturor persoanelor fizice și juridice, care cumpără online, să își aleagă banca proprie și, de multe ori, fără a părăsi fereastra de plată, să confirme achitarea bunurilor sau a serviciilor direct din conturile lor bancare.

Descrierea Companiei: Paysera a intrat pe piața românească în iulie 2019 și a oferit clienților servicii inovatoare în operațiunile lor de plată zilnice, precum deschiderea 100% online a unui cont de companie cu IBAN de RON, EURO si BGN. Paysera este una dintre cele mai mari companii fintech din Lituania, având licența Nr. 1 acordată de Banca Centrală a Lituaniei, care operează în sectorul financiar din 2004 și care procesează mai mult de jumătate din tranzacțiile magazinelor online active în Lituania.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

Dec 30,15:30

Ce alternative au IT-iștii la Pilonul II de pensii după modificările codului fiscal? Investiția ȋn fonduri private vs. bani ,,ȋn mână”

Dec 30,15:30

BUGETELE ROMÂNILOR DE SĂRBĂTORI CRESC FAȚĂ DE ANUL TRECUT, DAR NU ȘI CANTITATEA ȘI CALITATEA CUMPĂRĂTURILOR. CE SFATURI OFERĂ SPECIALIȘTII ÎN FINANȚE

Dec 8,08:37

ASEE ROMÂNIA MIZEAZĂ PE O POSIBILĂ CREȘTERE DE 5% A VENITURILOR DIN OBȚINEREA CERTIFICĂRII VEEAM COMPETENCY PROGRAM

Oct 26,07:05

Care sunt cele mai noi tendințe ale utilizării AI ȋn marketing

Oct 17,13:45

Depozit-Virtual, revoluția românească din comerțul cu materiale de construcții, vizează extinderea în trei state europene

Oct 17,13:11

Criza forței de muncă se adâncește. Ce trebuie să facă angajatorii pentru a atrage candidați calificați

Oct 12,08:27

Peste 60% dintre marketeri au integrat AI ȋn activitatea profesională. Adoptarea AI și principiile etice ȋn folosirea sa, discutate la Digicon 2023

Oct 2,09:34

IRCC CREȘTE ȘI TINDE SĂ EGALEZE ROBOR. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CREDITELE ROMÂNILOR ȘI CE RECOMANDĂ SPECIALIȘTII ÎN FINANȚE

Sep 7,07:12

WORKSHOPURI, TURE FOTO ȘI ALTE SURPRIZE PENTRU PASIONAȚII DE FOTOGRAFIE, LA PHOTOSETUP IMAGEFEST

Sep 6,18:41

ALOCAȚIE COPII 2023: MODALITĂȚI DE ECONOMISIRE A ALOCAȚIEI COPIILOR PENTRU UN SPRIJIN FINANCIAR LA ÎNCEPUT DE DRUM

Sep 4,15:51

DIRECTORII INOVATORI DIN MARKETING, PASIONAȚI DE TRENDURI ȘI NOI TEHNOLOGII, SE REÎNTÂLNESC LA DIGICON 2023

Sep 1,14:19

FERMIERII ROMÂNI CAUTĂ SOLUȚII PENTRU SALVAREA PRODUCȚIEI PROPRII DE CEREALE PE FONDUL IMPORTURILOR IEFTINE DIN UCRAINA

Aug 24,17:44

Cele mai comune ȋnșelăciuni și cum să le eviți atunci când ȋți construiești o casă

Aug 21,13:04

Românii sunt tot mai interesați de cursuri pentru dezvoltare personală

Aug 18,16:06

DR. EGON CHOLAKIAN SE ADRESEAZĂ ÎN MOD PUBLIC LIDERILOR MONDIALI DESPRE DEZVOLTAREA FĂRĂ PRECEDENT A EVENIMENTELOR CLIMATICE DISTRUGĂTOARE

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Două dintre cele mai mari agenții de Digital Marketing - MoLoSo Agency și SEOcupcake își unesc forțele

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România