Paysera România / 06.07.2021 / 13:26

Inovație în comerțul online românesc, cu comisioane de procesare a plăților la jumătate și decontări mai rapide

Magazinele online au acum comisioane de procesare a plăților de 0,5 %, la peste jumătate față de media actuală practicată de procesatorii de plăți cu cardul. Fintech-ul lituanian Paysera a introdus un serviciu inovator pentru comercianții online, bazat pe “Open Banking”, în care a integrat opt bănci din România și fintech-ul Revolut. Un alt avantaj major reprezintă decontările mai rapide, chiar și în aceeași zi.

Tehnologiile financiare bazate pe «serviciul de inițiere a plăților» au adus o concurență mai mare în Europa. Atât pentru clienții persoane fizice, dar mai ales pentru persoanele juridice, aceste tehnologii înseamnă o alegere mai largă și prețuri mai mici. Această inovație financiară a fost utilizată deja de aproape 10.000 de magazine online din Lituania, prin intermediul Paysera, în anul 2020, unde cumpărătorii au cheltuit 315 milioane de Euro. Conform datelor noastre, plățile prin această metodă constituie peste 70% din rulajul comercianților online, la nivelul Țărilor Baltice", a declarat Vytenis Morkunas, CEO al Paysera Lituania.

Serviciul de inițiere plăți (SIP) anunțat de Paysera acoperă, în prezent, următoarele bănci: Banca Transilvania, BCR, ING Bank, Alpha Bank, Libra Internet Bank, Unicredit, Raiffeisen Bank, Intesa San Paolo, precum și fintech-ul Revolut.

Acest serviciu permite atât comercianților, cât și cumpărătorilor acestora, să beneficieze de una dintre metodele de plată cele mai utilizate în comerțul online din Europa. Siguranța tranzacției efectuate este garantată atât de Paysera, ca instituție financiară autorizată și supravegheată de Banca Centrală a Lituaniei, cât și de banca cumpărătorului. În acest an, ne propunem să fim cât mai activi pe piața românească în ceea ce privește educarea publicului referitor la beneficiile acestui serviciu nou, iar până la finalul anului următor, ne dorim să atingem 100.000 de tranzacții procesate lunar prin SIP", a declarat Daniel Turbatu, Country Manager Paysera România.

Conform statisticilor, în anul 2020, magazinele online românești au vândut bunuri și servicii de peste 5,5 miliarde EUR, cu 30% mai mult decât ȋn anul precedent - este una dintre cele mai mari creșteri înregistrate la nivel european.

Serviciul de inițiere plăți este disponibil pe principalele platforme de comerț online, cum ar fi WooCommerce și Shopify, având potențialul de a remodela peisajul competitiv și experiența consumatorilor din comerțul online. Acesta plăți permite tuturor persoanelor fizice și juridice, care cumpără online, să își aleagă banca proprie și, de multe ori, fără a părăsi fereastra de plată, să confirme achitarea bunurilor sau a serviciilor direct din conturile lor bancare.

Despre companie: Paysera a intrat pe piața românească în iulie 2019 și a oferit clienților servicii inovatoare în operațiunile lor de plată zilnice, precum deschiderea 100% online a unui cont de companie cu IBAN de RON, EURO si BGN. Paysera este una dintre cele mai mari companii fintech din Lituania, având licența Nr. 1 acordată de Banca Centrală a Lituaniei, care operează în sectorul financiar din 2004 și care procesează mai mult de jumătate din tranzacțiile magazinelor online active în Lituania.

SHARE:

LATEST NEWS

May 27,13:21

Criptomonedele cuceresc piața imobiliară din România

May 27,12:43

Cele mai populare femei din România din toate timpurile

May 27,09:24

Verdino Green Foods vizează neutralitatea CO2 prin parteneriatul cu Resalta

May 27,09:14

Karpaten Turism, premiată pentru Cea mai bună inițiativă de susținere a turismului la nivel global, în cadrul Top Hotel Awards 2022

May 23,10:54

Telecomunicațiile mobile mai sigure acum, cu noile variante de securitate a aplicațiilor

May 17,06:52

PSIHOLOGII ȘI ANALIȘTII FINANCIARI DEZBAT RELAȚIA DINTRE CREȘTEREA INFLAȚIEI ȘI FERICIRE

May 16,14:03

Vânzări record de cosmetice, în plină pandemie, pentru brandul românesc Cupio: 15 milioane de euro doar în 2021

May 9,06:11

Explozie în comerțul online. Proprietarii de magazine virtuale preferă platformele e-commerce cu tehnologii avansate și complexe

May 5,08:03

Polonezii de la Asseco SEE anunță rezultate in creștere pe trimestrul 1 din 2022

Apr 28,13:45

Grupul SOFTONE achiziționează REGATE

Apr 21,12:22

Unde merg românii de Paște și 1 mai. Cu cât a crescut numărul celor care călătoresc în afara țării, după pandemie

Apr 20,13:25

IVECO România, în sprijinul eco-educației tinerilor ingineri

Apr 20,12:34

Cum se câștigă și se pierde din criptomonede

Apr 15,08:32

Criza resursei umane din sectorul IT&C se va accentua

Apr 11,14:47

Forumul BRCC: România este țară din UE cu cea mai mare independență energetică și prezintă oportunități remarcabile de investiții

MOST VIEWED NEWS

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România

Token-ul lansat de compania americana Nooft Technologies și-a triplat prețul în câteva ore de la lansare