Instant Factoring / 05.11.2021 / 13:15

Instant Factoring se extinde în Serbia. Peste 55 mil. EUR valoarea facturilor achitate pe piața din România

Instant Factoring, lider pe piața fintech din Europa de Sud-Est în domeniul finanțării facturilor companiilor (factoring), se extinde în Serbia. Schimbarea vine în contextul în care valoarea totală a facturilor plătite până acum de companie depășește 55 mil. de euro pe piața din România, iar tendința de plată cu întârziere a facturilor restante în Serbia este în creștere.

Activ de peste trei ani pe piața din România, acest serviciu va fi de acum disponibil și pentru micii proprietari de companii și IMM-uri din Serbia, care vor avea astfel posibilitatea de a încasa în numai 24 de ore facturile neachitate prin folosirea serviciului de finanțare a facturilor dezvoltat de Instant Factoring. Valoarea maximă a facturilor care pot fi plătite prin Instant Factoring se ridică la 100.000 de euro, cu garanția că banii vor ajunge rapid în contul companiilor beneficiare.

„Ne bucurăm că putem oferi produsul nostru de finanțare a facturilor și companiilor sârbe și suntem convinși că această inovație în sectorul financiar va sprijini o mulțime de companii importante din piețele pe care activăm și pe care sectorul finanțării tradiționale le neglijează sau le respinge prin prisma modelelor clasice de risc pe care le aplică. Ne propunem să deservim 1.000 de firme mici din Serbia și intenționăm să alocăm peste 10 milioane de euro finanțare pe segmentul dinamic al afacerilor mici, în primul an de operațiuni”, a declarat Cristian Ionescu, CEO și co-fondator al Instant Factoring (FOTO).

Numai în acest an, Instant Factoring a finanțat cu peste 30 de milioane de euro IMM-urile românești, care și-au transformat facturile în numerar printr-un proces foarte simplu: 3 minute sunt necesare pentru a crea un cont de client online, 1 minut durează încărcarea unei facturi, maximum 2 ore sunt necesare pentru a primi decizia de finanțare, apoi banii intră în cont în doar 24 de ore. Este suficient ca proprietarul firmei să depună o cerere și factura pe care dorește să o finanțeze prin intermediul platformei online www.instantfactoring.rs. Nu există limite privind numărul de facturi care pot face obiectul finanțării. Singura condiție este ca facturile să nu fie încă scadente. „Admirăm spiritul antreprenorial al oamenilor de afaceri sârbi și sperăm să îi putem sprijini pe mulți dintre ei să-și ducă business-ul la un nivel cu totul nou, prin accelerarea încasării facturilor”, a mai adăugat Cristian Ionescu.

O soluție rapidă și eficientă de fluidizare a cashflow-ului

Avantajele serviciului oferit de Instant Factoring atât pe piața din România, cât și în Serbia, este că proprietarii de companii nu trebuie să mai aștepte luni de zile pentru a-și încasa facturile de la clienți, ceea ce va contribui la fluidizarea cashflow-ului. Totodată, serviciul se realizează digital, cu ajutorul computerului sau folosind telefonul.

„Finanțarea facturilor este procesată prin intermediul platformei online a Instant Factoring - care a câștigat în 2018 premiul pentru cea mai bună platformă digitală fintech din Sud Estul Europei. Platforma a fost dezvoltată folosind tehnologii de ultimă oră și un sistem de rating intern unic, care folosește inteligența artificială în luarea rapidă a deciziilor de finanțare. Datele și informațiile sunt colectate și procesate eficient, în timp ce algoritmul intern este îmbunătățit continuu. Așadar, achiziționăm creanțele care nu sunt restante, iar banii rambursați sunt în valoare de 100% din valoarea înscrisă pe factură, în maximum 24 de ore, minus o taxă minimă de factoring”, precizează Marija Grujovic, Managing Director Instant Factoring.

Totodată, Instant Factoring se angajează să sprijine micro și micile întreprinderi, oferindu-le finanțare ori de câte ori au nevoie, oferindu-le o soluție transparentă ce le îmbunătățește rapid situația lichidităților.

De ce este revoluționară platforma Invest Factoring

În prezent, în Serbia operează 92.257 microîntreprinderi, 11.617 companii mici și 114.721 de antreprenori autorizați. Încă de dinainte de izbucnirea crizei COVID-19, în Serbia termenul mediu de plată al facturilor era de 135 de zile, iar în prezent există o tendință de creștere a numărului de zile de întârziere.

Deși serviciul de factoring nu este nou pe piața din Serbia, întrucât marile companii au mai încercat să își încaseze creanțele mai rapid prin intermediul băncilor, din păcate răspunsul nu a fost unul pozitiv. Băncile, în calitate de furnizori ai acestui serviciu, nu au extins factoringul și către afacerile mici și micro, chiar dacă acestea reprezintă 87% din numărul total de companii active din Serbia.

Din acest motiv, Instant Factoring a creat această platformă online care permite întreprinderilor mici să își mențină nivelul de lichidități și să facă în continuare afaceri fără grijă cu privire la încasarea creanțelor.

Despre companie: Instant Factoring a fost înființată în octombrie 2018 de către un grup de antreprenori români cu o experiență bogată în servicii financiare, în dezvoltare software și servicii bancare investiționale, și a devenit rapid lider de piață în România în sectorul finanțării alternative a facturilor. Până acum, compania a finanțat peste 3.500 de companii românești, cu mai mult de 55 de milioane de euro, în numai 3 ani de la lansarea sa pe piață.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

13:14

Viitor Plus lansează prima campanie de informare despre reciclarea din București

11:28

Bilanț Black Friday 2021: Curierii au ridicat peste 2 milioane de comenzi de la retaileri, ȋn primul weekend de BF

10:11

Producătorul român de echipamente de ski, Strindberg, câștigă teren în fața brandurilor internaționale

09:06

Creșteri în vânzări, scădere pe bonul mediu. Românii aleg produse de home&deco accesibile, dar cu un design deosebit

11:40

O nouă criptomonedă românească intră pe piața virtuală. Un tânăr de 19 ani în spatele tehnologiei inovatoare

09:46

Elevii și profesorii de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” pot învăța tehnologiile educaționale 4.0 în cel de-al șaptelea SmartLab

11:23

Karpaten Turism, vânzări de peste 2 milioane euro, la Târgul de Turism. Ce destinații au ales românii.

11:08

8.000 de kilograme de materiale reciclabile au fost salvate de la groapa de gunoi de elevii din Sectorul 2

13:00

Magazinul online WatchShop estimează creșteri cu 50% de Black Friday 2021 față de anul trecut

15:03

Peste 4.000 de pacienți cu COVID19 vor fi tratați cu ajutorul concentratoarelor și măștilor de oxigen donate către 67 de spitale

12:09

Corporațiile caută tot mai des cursuri integrate de formare pentru angajații lor

08:09

Campanie anti bullying cu milioane de vizualizări lansată de vloggerul Vlad Vaida

09:30

ANAF actualizează lista marilor contribuabili. Ce obligații suplimentare aduc în cazul majorității companiilor cu cifră de afaceri peste 10 mil. euro

14:10

Turiştii români pot călători mai uşor ȋn Thailanda. Avantajele unei vacanṭe de vis ȋn această perioadă

13:57

Verdino Green Foods își mărește capitalul cu ajutorul BlackPeak Capital și vizează vânzări de 100 de milioane de euro în cinci ani

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Altex România lansează Altex Travel, în parteneriat cu touroperatorul Karpaten Turism

Inovație în comerțul online românesc, cu comisioane de procesare a plăților la jumătate și decontări mai rapide

Pe 7 si 8 octombrie, Webstock aduce noile tendinte din social media