IVECO / 17.08.2021 / 11:10

IVECO lansează proiecte internaționale pentru decarbonizarea transporturilor și sustenabilitatea mediului înconjurător

IVECO a lansat programul „IVECO Ambassador”, prin intermediul căruia militează pentru decarbonizarea transporturilor. Prin acest program, clienții și partenerii, care împărtășesc aceleași valori cu brandul, au posibilitatea să devină ambasadori IVECO și să transmită mai departe mesajele pe diferite teme legate de sustenabilitatea mediului înconjurător.

Ca pionier și lider al pieței europene în tehnologia gazului natural, IVECO a început acest program cu tema Sustenabilității, cu scopul de a crește popularitatea gazului natural și de a sublinia angajamentul față de protecția mediului, prin utilizarea vehiculelor alimentate cu LNG și bio-LNG.

Primii Ambasadori IVECO care au fost selecționați sunt transportatorii care împărtășesc încrederea în gazul natural și care contribuie la protecția mediului prin utilizarea de vehicule IVECO LNG și bio-LNG, în cadrul flotelor lor. Prin intermediul acestui proiect, ambasadorii au ocazia de a-și împărtăși experiența lor cu gazul natural și a beneficiilor pentru operațiunile pe care le desfășoară. Proiectul se află în desfășurare pe piețele în care gazul natural este cel mai mult disponibil, cum ar fi Italia, Franța și Marea Britanie.

La IVECO, avem convingerea că gazul natural deține un rol cheie pentru un transport cu zero emisii de carbon. În transportul pe distanțe lungi, această tehnologie alternativă de propulsie reprezintă soluția matură, disponibilă astăzi, pentru reducerea impactului asupra mediului al sectorului transporturilor. Acest impact pozitiv ar putea fi chiar și mai mare, cu ajutorul biometanului. Astăzi, biometanul își adjudecă 17% din gazul natural utilizat în transporturi. Utilizarea acestuia va crește semnificativ în următorii ani, pe măsură ce noi stații de alimentare sunt date în folosință, iar beneficiile devin din ce în ce mai cunoscute. Cu ajutorul inițiativelor precum programul IVECO Ambassador, dorim să creștem conștientizarea asupra avantajelor biometanului pentru transportatori”, a declarat Giandomenico Fioretti, IVECO Head of Alternative Propulsion.

IVECO dezvoltă o activitate de pionierat în domeniul tehnologiei gazului natural de mai bine de 20 de ani, fiind vârful de lance în tranziția către combustibilii sustenabili în transporturi. Cu peste 45.000 de vehicule pe gaz natural vândute, este liderul pieței europene și primul constructor care a oferit un camion de gamă grea propulsat cu gaz natural special proiectat pentru transport internațional de lungă distanță. IVECO S-WAY are o autonomie excepțională, de până la 1.600 km, în versiune LNG, și oferă o soluție cu adevărat verde și profitabilă, cu cel mai bun Cost Total de Proprietate din clasa sa.

Rețeaua de distribuție de gaz natural se dezvoltă rapid, ținând pasul cu creșterea vânzărilor de vehicule alimentate cu gaz natural. În prezent, aceasta numără 4.021 de stații de alimentare, potrivit Asociației de Vehicule pe Gaz Natural și Biogaz (NGVA). Această rețea poate fi folosită și pentru distribuția biometanului, astfel încât nu este necesară o infrastructură dedicată pentru tranziția către bio-LNG. În prezent, acesta este furnizat în amestec sau la comanda clientului. Dar volumele de producție de biometan sunt în creștere, iar acest combustibil sustenabil este din ce în ce mai disponibil.

În paralel, IVECO a demarat și proiectul „Plant the Future” care are ca obiectiv reducerea emisiilor de carbon. În Germania, prin proiectul de reîmpădurire PLANT-MY-TREE®, IVECO se angajează să planteze câte un copac pentru fiecare nou camion IVECO S-WAY pe gaz natural și pentru fiecare IVECO Stralis NP vândut. O analiză internă arată că 1.000 de copaci vor compensa pentru 1.237 t de CO2 în următorii 99 de ani. În Italia, IVECO s-a aliat cu platforma de e-commerce Treedom pentru a derula o acțiune de plantare de copaci, în Italia și în restul lumii. În Polonia, IVECO în parteneriat cu Ecobal, o organizație dedicată protecției pădurilor, va planta 5.000 de puieți cu scopul de a crește biodiversitatea zonei și pentru a susține compensarea emisiilor de CO2.

Compania nu este la prima inițiativă de împădurire. În 2020, IVECO România a fost partener în cadrul celei mai mari campanii de împădurire finanțată din fonduri private, „România plantează pentru mâine”. IVECO România a pus la dispoziția ONG-urilor trei vehicule IVECO Daily, pe care acestea le-au folosit pentru transportul materialelor necesare plantării din locațiile alese. În cadrul acestei campanii, care se va derula pe o durată de trei ani, vor fi plantați 1.500.000 de puieți.

Despre companie: IVECO este un brand al CNH Industrial N.V., lider mondial în domeniul bunurilor de capital, listat la Bursa din New York (NYSE: CNHI) și pe Mercato Telematico Azionario la Bursa Italiană (MI: CNHI). IVECO proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule comerciale ușoare, medii și grele, camioane off-road și vehicule pentru aplicații precum misiuni off-road.

SHARE:

LATEST NEWS

Jul 27,18:28

Angajații români vor salarii mai mari, dar nu știu să le ceară

Jul 27,15:30

Platforma dezvoltată de compania românească Reporting Center va fi utilizată de FinTech-ul unicorn Ebury pentru raportările către BNR

Jul 27,13:27

54 de trasee de drumeție disponibile în Anii Drumeției, cea mai nouă aplicație dedicată ecoturismului și experiențelor autentice din Județul Sibiu

Jul 25,11:00

Danubius se alătură comunității Stup a Băncii Transilvania pentru sprijinirea micilor antreprenori

Jul 20,14:11

Companiile pot economisi până la 20% prin reducerea costurilor de transport folosind containerele shipper-owned

Jul 19,14:08

Start-up-urile și IMM-urile pot accesa servicii externalizate de digital marketing on-demand

Jul 14,07:46

Asseco SEE devine una dintre cele mai sigure companii de soluții informatice prin obținerea certificării Microsoft Threat Protection

Jul 13,12:53

Firmele care investesc în comerțul online atrag cu 30% mai mulți clienți

Jul 13,11:41

Companiile din România au avut cel mai mic număr de angajați, ȋn 2021. Care sunt industriile cu cele mai mari scăderi

Jul 7,12:55

AirConnect, cea mai nouă companie aeriană românească, începe activitatea ȋn iulie

Jul 6,10:52

2021, anul contrastelor ȋn business: cel mai mic număr de companii funcționale, dar și cele mai mari venituri și profituri

Jul 4,10:28

Experții vor să afle cum văd copiii școala pentru a crea meseriile viitorului și după nevoile lor

Jun 30,12:41

Companiile românești pot accesa 126 de milioane de Euro prin Southeast Europe Growth Equity Fund, finanțat de BlackPeak Capital

Jun 30,10:13

Experții vor să afle cum văd copiii școala pentru a crea meseriile viitorului și după nevoile lor

Jun 23,12:56

Studiu: Aproape 50% dintre chiriașii din România întârzie cu plata chiriei

MOST VIEWED NEWS

Două dintre cele mai mari agenții de Digital Marketing - MoLoSo Agency și SEOcupcake își unesc forțele

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România