IVECO TRUCK SERVICES / 20.04.2022 / 13:25

butonul de deschidere a chatului

IVECO România, în sprijinul eco-educației tinerilor ingineri

IVECO România a derulat în această perioadă, în colaborare cu Universitatea Politehnica București, un proiect prin care susține educația tinerilor în domeniul sustenabilității. Aproape 200 de studenți au avut ocazia să exploreze alternativele sustenabile de combustibili în cadrul laboratoarelor IVECO. Compania continuă astfel programul de proiecte CSR atât în domeniul educației, cât și al protecției mediului.

În cadrul parteneriatului cu Facultatea de Transporturi, IVECO România pune la dispoziția studenților și profesorilor spațiul și dotările necesare efectuării orelor de laborator pentru disciplina Controlul și reducerea poluării, la care participă cei din anul IV de studiu. Pentru a susține educația tinerilor în acest sector, compania mai oferă și stagii de practică în cadrul atelierelor de service IVECO TRUCK SERVICES pentru studenții facultății. Astfel, timp de două zile, în 11 și 18 aprilie, tinerii au avut ocazia de a analiza, experimenta și explora universul sustenabilității în domeniul autovehiculelor.

„Credem în misiunea noastră de a susține, a ajuta și a pune bazele unui viitor mai bun pentru tineri, pentru o lume mai bună, mai durabilă, sustenabilă. Avem speranța că acțiunile noastre, combinate cu orele de pregătire tehnică pot avea un impact pozitiv în viața oamenilor. În plus, ei, studenții de azi sunt specialiștii de mâine, și de ce nu, poate chiar colegi cu noi”, a declarat Andrei Gagea, Business Director IVECO România.

Inițiativa proiectului a apărut după ce, în anul 2018, IVECO a pus la dispoziția studenților un vehicul pentru zilele destinate orelor de laborator susținute în cadrul Universității Politehnica. Anul acesta, în afara vehiculului IVECO Daily, alimentat cu Gaz Natural Comprimat (CNG), compania și-a dorit să ofere și posibilitatea unei experiențe de laborator. Astfel, studenții au învățat în sala de training dedicată mecanicilor din rețeaua IVECO, locație care este echipată cu testere de măsurare a parametrilor vehiculelor, computere de diagnoză de ultimă generație și multe alte echipamente specifice.

Interactivitatea a constat în efectuarea de teste și măsurători ale gazelor de evacuare, având ca material didactic vehiculul IVECO DAILY alimentat cu CNG, dar și înțelegerea mai profundă a modului de funcționare al vehiculelor comerciale sustenabile, care asigură o diminuare a emisiilor poluante, cu adaptări relativ reduse aplicate motoarelor termice (motorul existent in sala de training putând fii studiat). Totodată am oferit posibilitatea observării fluxurior de lucru într-un service, la finalul orelor de laborator s-a efectuat un tur complet al service-ului IVECO TRUCK SERVICES.

Personalul IVECO TRUCK SERVICES a rămas pe perioada celor două zile alături de studenți și profesori, oferindu-le o experiență unică: posibilitatea de a vedea care sunt condițiile de lucru într-un atelier IVECO, cum arată stația ITP, motoarele de studiu aflate în sala de curs, dar și alte elemente și componente tehnice. La final, experții IVECO au răspuns tuturor întrebărilor studenților, oferindu-le cele mai bune sfaturi profesionale. Cu ajutorul acestor laboratoare, tinerii ingineri au înțeles avantajele tehnologiilor prietenoase cu mediul pe baza cărora sunt proiectate vehiculele cu emisii reduse.

Pentru mai multe informații despre IVECO: www.iveco.com

Descrierea Companiei: IVECO România arată că, prin implicare și organizare, poate susține educația studenților și poate contribui la dezvoltarea, în viitor, a unei lumi mai puțin poluante și mai durabile.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

Dec 30,15:30

Ce alternative au IT-iștii la Pilonul II de pensii după modificările codului fiscal? Investiția ȋn fonduri private vs. bani ,,ȋn mână”

Dec 30,15:30

BUGETELE ROMÂNILOR DE SĂRBĂTORI CRESC FAȚĂ DE ANUL TRECUT, DAR NU ȘI CANTITATEA ȘI CALITATEA CUMPĂRĂTURILOR. CE SFATURI OFERĂ SPECIALIȘTII ÎN FINANȚE

Dec 8,08:37

ASEE ROMÂNIA MIZEAZĂ PE O POSIBILĂ CREȘTERE DE 5% A VENITURILOR DIN OBȚINEREA CERTIFICĂRII VEEAM COMPETENCY PROGRAM

Oct 26,07:05

Care sunt cele mai noi tendințe ale utilizării AI ȋn marketing

Oct 17,13:45

Depozit-Virtual, revoluția românească din comerțul cu materiale de construcții, vizează extinderea în trei state europene

Oct 17,13:11

Criza forței de muncă se adâncește. Ce trebuie să facă angajatorii pentru a atrage candidați calificați

Oct 12,08:27

Peste 60% dintre marketeri au integrat AI ȋn activitatea profesională. Adoptarea AI și principiile etice ȋn folosirea sa, discutate la Digicon 2023

Oct 2,09:34

IRCC CREȘTE ȘI TINDE SĂ EGALEZE ROBOR. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CREDITELE ROMÂNILOR ȘI CE RECOMANDĂ SPECIALIȘTII ÎN FINANȚE

Sep 7,07:12

WORKSHOPURI, TURE FOTO ȘI ALTE SURPRIZE PENTRU PASIONAȚII DE FOTOGRAFIE, LA PHOTOSETUP IMAGEFEST

Sep 6,18:41

ALOCAȚIE COPII 2023: MODALITĂȚI DE ECONOMISIRE A ALOCAȚIEI COPIILOR PENTRU UN SPRIJIN FINANCIAR LA ÎNCEPUT DE DRUM

Sep 4,15:51

DIRECTORII INOVATORI DIN MARKETING, PASIONAȚI DE TRENDURI ȘI NOI TEHNOLOGII, SE REÎNTÂLNESC LA DIGICON 2023

Sep 1,14:19

FERMIERII ROMÂNI CAUTĂ SOLUȚII PENTRU SALVAREA PRODUCȚIEI PROPRII DE CEREALE PE FONDUL IMPORTURILOR IEFTINE DIN UCRAINA

Aug 24,17:44

Cele mai comune ȋnșelăciuni și cum să le eviți atunci când ȋți construiești o casă

Aug 21,13:04

Românii sunt tot mai interesați de cursuri pentru dezvoltare personală

Aug 18,16:06

DR. EGON CHOLAKIAN SE ADRESEAZĂ ÎN MOD PUBLIC LIDERILOR MONDIALI DESPRE DEZVOLTAREA FĂRĂ PRECEDENT A EVENIMENTELOR CLIMATICE DISTRUGĂTOARE

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Două dintre cele mai mari agenții de Digital Marketing - MoLoSo Agency și SEOcupcake își unesc forțele

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România