IVECO / 24.09.2021 / 07:53

IVECO și Shell își unesc forțele pentru tranziția la transport cu zero emisii

Cele două companii lansează un apel la acțiune pentru tranziția de la combustibilii clasici, la combustibili pe bază de LNG și bioLNG, pentru decarbonizarea transportului. Luca Sra, COO IVECO Truck Business Unit, a subliniat angajamentul IVECO de a deveni independent de combustibilii fosili până în 2040, anticipând cu 10 ani obiectivul UE de neutralitate în ceea ce privește emisiile de carbon.

IVECO și Shell au organizat un eveniment comun sub numele „Tranziția către un nivel net zero emisii – Calea spre un sistem sustenabil de transport cu vehicule grele”, cu scopul de a atrage atenția, într-un panel de discuții inter-industriale, asupra nevoii de decarbonizare a industriei transporturilor. În cadrul evenimentului, cele două companii au lansat și un apel la acțiune pentru tranziția de la combustibilii clasici la combustibili alternativi și au discutat despre prioritățile pentru următorii ani în tranziția la noi surse de energie.

În plus, a fost subliniată necesitatea adoptării la scară mai largă a unor surse de energie mai puțin poluante și rolul pe care gazul natural lichefiat (LNG) și biogazul (bioLNG) trebuie să îl joace în acest proces, alături de evoluțiile în domeniul eficienței vehiculelor și al tehnologiilor de propulsie electrică și pe bază de hidrogen.

La eveniment au participat reprezentanți ai Uniunii Internaționale a Transportatorilor Rutieri (International Road Transport Union - IRU), consultanți renumiți în mediul de business, precum reprezentanți ai Deloitte, dar și Luca Sra, COO IVECO Truck Business Unit, Patrick Carré, Vicepreședinte Global Transport Comercial Rutier, Shell, și alți actori importanți ai mediului de afaceri.

„În cadrul IVECO, am abordat provocarea reprezentată de calitatea aerului și de schimbările climatice ca o adevărată urgență, deoarece aceste probleme nu așteaptă pe nimeni. Din acest motiv, IVECO s-a angajat să devină independent de combustibilii fosili până în 2040, anticipând cu 10 ani obiectivul ambițios stabilit de Comisia Europeană, vizând neutralitatea în ceea ce privește emisiile de carbon”, a declarat Luca Sra, COO IVECO Truck Business Unit. „Decarbonizarea industriei transporturilor nu este doar necesară, ci este și posibilă. Pentru a face acest lucru, toate părțile interesate din lanțul valoric al biometanului trebuie să își unească forțele, pentru a sprijini dezvoltarea în continuare a tehnologiei și pentru a promova rolul biometanului ca factor care să contribuie la atingerea obiectivului de reducere a emisiilor de CO2 în transportul greu", a adăugat acesta.

Cele două companii și-au asumat să decarbonizeze transportul, însă au atras atenția că un viitor mai curat necesită cooperarea diferitelor părți interesate - de la industria energetică și producătorii de vehicule, până la clienți și autorități.

Conform lui Giandomenico Fioretti, Business Director Propulsie Alternativă IVECO, în ultimii ani cererea de autocamioane propulsate cu LNG a crescut constant, vehiculele evoluând de la un produs de nișă, în 2015, la aproape 4% din volumul total al industriei de astăzi. Combustibilul pe bază de biometan reprezintă 17% din combustibilul pe bază de gaze utilizat în transport la nivelul UE, iar reprezentanții IVECO se așteaptă să fie disponibil la scară largă în următorii ani.

Totodată, pentru a răspunde acestei tendințe în creștere, participanții la eveniment au agreat că este necesară o extindere a infrastructurii, pentru a stimula în continuare producția de bioLNG, ca factor-cheie pentru atingerea obiectivului de zero emisii nete de CO2. În cadrul evenimentului au fost discutate și aspecte privind reglementările în domeniu, eficiența camioanelor alimentate pe bază de gaz și nevoile privind dezvoltarea tehnologică.

Panelul de discuții s-a încheiat cu considerații privind importanța colaborării între diferitele companii din ecosistem, pentru a permite decarbonizarea transporturilor, și cu un apel la acțiune, pentru ca toate părțile interesate să își unească forțele pentru a sprijini tranziția către LNG și bioLNG, pe calea către sustenabilitate.

Dezbaterea a fost transmisă în direct pe IVECO LIVE Channel și este disponibilă pentru vizionare pe aceeași platformă.

Despre companie: IVECO proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule comerciale ușoare, medii și grele, camioane off-road și vehicule pentru aplicații precum misiuni off-road. Compania are aproape 21.000 de angajați la nivel global și gestionează unități de producție în 7 țări din Europa, Asia, Africa, Oceania și America Latină, unde produce vehicule cu cele mai noi și avansate tehnologii. Totodată, IVECO are 4.200 de puncte de vânzare și servicii în peste 160 de țări.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

13:14

Viitor Plus lansează prima campanie de informare despre reciclarea din București

11:28

Bilanț Black Friday 2021: Curierii au ridicat peste 2 milioane de comenzi de la retaileri, ȋn primul weekend de BF

10:11

Producătorul român de echipamente de ski, Strindberg, câștigă teren în fața brandurilor internaționale

09:06

Creșteri în vânzări, scădere pe bonul mediu. Românii aleg produse de home&deco accesibile, dar cu un design deosebit

11:40

O nouă criptomonedă românească intră pe piața virtuală. Un tânăr de 19 ani în spatele tehnologiei inovatoare

09:46

Elevii și profesorii de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” pot învăța tehnologiile educaționale 4.0 în cel de-al șaptelea SmartLab

11:23

Karpaten Turism, vânzări de peste 2 milioane euro, la Târgul de Turism. Ce destinații au ales românii.

11:08

8.000 de kilograme de materiale reciclabile au fost salvate de la groapa de gunoi de elevii din Sectorul 2

13:00

Magazinul online WatchShop estimează creșteri cu 50% de Black Friday 2021 față de anul trecut

15:03

Peste 4.000 de pacienți cu COVID19 vor fi tratați cu ajutorul concentratoarelor și măștilor de oxigen donate către 67 de spitale

12:09

Corporațiile caută tot mai des cursuri integrate de formare pentru angajații lor

08:09

Campanie anti bullying cu milioane de vizualizări lansată de vloggerul Vlad Vaida

13:15

Instant Factoring se extinde în Serbia. Peste 55 mil. EUR valoarea facturilor achitate pe piața din România

09:30

ANAF actualizează lista marilor contribuabili. Ce obligații suplimentare aduc în cazul majorității companiilor cu cifră de afaceri peste 10 mil. euro

14:10

Turiştii români pot călători mai uşor ȋn Thailanda. Avantajele unei vacanṭe de vis ȋn această perioadă

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Altex România lansează Altex Travel, în parteneriat cu touroperatorul Karpaten Turism

Inovație în comerțul online românesc, cu comisioane de procesare a plăților la jumătate și decontări mai rapide

Pe 7 si 8 octombrie, Webstock aduce noile tendinte din social media