Centrul Educațional Unirea / 19.10.2021 / 08:58

Pandemia schimbă educaṭia pentru totdeauna?

Numărul elevilor care fac meditații în online a crescut cu sută la sută. Cele mai căutate materii de anul acesta au fost cele care fac obiectul examenelor naționale, cu precădere matematica.

Centrul Educațional Unirea arată că în cei 11 ani de existență, perioadă în care au fost livrate peste 3.500 de ore de educație alternativă susținute prin proiecte inovatoare pentru piața din România, cel mai important lucru a fost crearea de conținut video educațional. De aceea, printre proiectele Centrului se găsesc în prezent mai multe platforme educaționale printre care amintim „profesorultau.ro" și „schoolflix.ro". An de an, au fost transmise live rezolvările subiectelor primite la examenele naționale. Mai mult decât atât, Centrul a transmis live începând din martie anul trecut webinarii gratuite adresate elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a. Și tot anul trecut, sub numele „Bacul lui Andrei", s-a lansat primul proiect din România în care s-au transmis live ședințele de pregătire la matematică și română ale unui cursant al Centrului.

„Elevii păstrează până la 60% mai mult material atunci când învață online, în comparație cu doar aproape 10% în clasă. De asemenea, se reduce timpul de învățare cu aproximativ 40-60%, deoarece are loc învățarea auto-ritmată. Aceste cifre demonstrează un lucru foarte clar: educația, așa cum o știam în clasă, s-ar putea schimba pentru totdeauna. Este o formă de adaptare care trebuie implementată asumat și eficient pentru rezultate maxime", a declarat Cristian Demian, fondator – Centrul Educațional Unirea.

Pandemia de COVID-19 a făcut din învățarea adaptivă o prioritate, iar părinții, studenții și tutorii au fost nevoiți să exploreze întregul potențial al învățarii online.

Educația alternativă, mai puțin formală, mai flexibilă și cu o adresabilitate nișată pe nevoile elevului, este un răspuns natural pentru competitivitatea din ce în ce mai crescută, fiind o completare a educației primite în sistemul public și o variantă accesibilă în raport cu sistemul privat de educație. Învățământul online - chiar dacă e dificil de integrat și gestionat din cauza urgenței cu care a fost necesar răspunsul la criza pandemică – este și va fi, statistic, foarte util," este de părere profesorul Cristian Demian, fondator – Centrul Educațional Unirea.

Creșterea competitivității la nivel educațional reprezintă și avantajul educației alternative – de tip meditații, aceasta fiind mult mai accesibilă și adaptabilă în raport cu cel privat; în acest context, Centrul Educațional Unirea, prin modulele de curs pe care le pune la dispoziție - matematică, română, geografie, limbi străine, dar și la alte materii de pregătire pentru ciclul gimnazial si liceal, susține webinarii pe toată durata ciclului de învățare, de luni până vineri.      

Despre companie: Centrul Educațional Unirea e unul dintre primele centre de meditații și cursuri de limbi străine deschise în România. Prima locație s-a deschis în septembrie 2010 în București, în Piața Unirii, pe lista extinderii fiind deschiderea unor centre și în orașele Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov și Constanța. Ședințele de pregătire oferite de Centrul Educațional Unirea sunt adaptate nevoilor fiecărui cursant și stilului acestuia de învățare.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

13:14

Viitor Plus lansează prima campanie de informare despre reciclarea din București

11:28

Bilanț Black Friday 2021: Curierii au ridicat peste 2 milioane de comenzi de la retaileri, ȋn primul weekend de BF

10:11

Producătorul român de echipamente de ski, Strindberg, câștigă teren în fața brandurilor internaționale

09:06

Creșteri în vânzări, scădere pe bonul mediu. Românii aleg produse de home&deco accesibile, dar cu un design deosebit

11:40

O nouă criptomonedă românească intră pe piața virtuală. Un tânăr de 19 ani în spatele tehnologiei inovatoare

09:46

Elevii și profesorii de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” pot învăța tehnologiile educaționale 4.0 în cel de-al șaptelea SmartLab

11:23

Karpaten Turism, vânzări de peste 2 milioane euro, la Târgul de Turism. Ce destinații au ales românii.

11:08

8.000 de kilograme de materiale reciclabile au fost salvate de la groapa de gunoi de elevii din Sectorul 2

13:00

Magazinul online WatchShop estimează creșteri cu 50% de Black Friday 2021 față de anul trecut

15:03

Peste 4.000 de pacienți cu COVID19 vor fi tratați cu ajutorul concentratoarelor și măștilor de oxigen donate către 67 de spitale

12:09

Corporațiile caută tot mai des cursuri integrate de formare pentru angajații lor

08:09

Campanie anti bullying cu milioane de vizualizări lansată de vloggerul Vlad Vaida

13:15

Instant Factoring se extinde în Serbia. Peste 55 mil. EUR valoarea facturilor achitate pe piața din România

09:30

ANAF actualizează lista marilor contribuabili. Ce obligații suplimentare aduc în cazul majorității companiilor cu cifră de afaceri peste 10 mil. euro

14:10

Turiştii români pot călători mai uşor ȋn Thailanda. Avantajele unei vacanṭe de vis ȋn această perioadă

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Altex România lansează Altex Travel, în parteneriat cu touroperatorul Karpaten Turism

Inovație în comerțul online românesc, cu comisioane de procesare a plăților la jumătate și decontări mai rapide

Pe 7 si 8 octombrie, Webstock aduce noile tendinte din social media