INACO / 10.11.2021 / 15:03

Peste 4.000 de pacienți cu COVID19 vor fi tratați cu ajutorul concentratoarelor și măștilor de oxigen donate către 67 de spitale

100 de concentratoare de oxigen de 10 LPM și 3.000 măști de oxigen, achiziționate de Superbet și INACO, ajung astăzi în spitalele din țară.

Este a doua tranșă livrată către unitățile sanitare după ce, în data de 29 octombrie, au plecat primele 10 concentratoare către Pitești, Craiova, Călărași, Brăila, Timișoara și Turnu Măgurele, acolo unde nevoia de oxigen era urgentă.

La distribuirea pachetelor au ajutat și ambasadorii Superbet, Ana-Maria Brânză, Ilie Dumitrescu, Cătălin Moroșanu, Bogdan Stelea, Virgil Stănescu și Vali Moraru.

„Vedem în continuare imagini dramatice cu pacienți care împart unul cu altul aceeași mască de oxigen sau personal medical alergând cu tuburi de oxigen pentru bolnavii care sosesc non stop cu ambulanțele. Pentru majoritatea, oxigenul este primul tratament necesar, iar acum în valul 4, spitalele din România consumă cele mai mari cantităţi de oxigen de care au avut nevoie vreodată. Nu puteam sta impasibili în fața acestei drame. Medic la bază fiind, cred însă că cel mai mare ajutor ce poate fi dat acum, este prin vaccinare”, a declarat Augusta Dragic, președinte al Fundației Superbet.

Concentratoarele, achiziționate din Danemarca, Germania și Franța, la inițiativa Fundației Superbet și a INACO, au fost distribuite de voluntarii Superbet în 67 de spitale (vezi tabel), din 27 de județe ale țării. Au fost ajutate astfel și spitale din orașe mai mici unde acest gen de echipamente medicale ajung foarte greu sau deloc, deși nevoia de oxigen în acest caz este la fel de mare ca oriunde altundeva.

,,Pentru noi, faptul că am putut să răspundem strigătului de ajutor al managerilor de spitale înseamnă enorm! Am ținut legătura cu aceștia, ne-au spus cât de importante sunt concentratoarele pentru pacienți și că le pot salva viața. În plus, concentratoarele achiziționate de noi, fiind de 10 litri, ele sunt foarte utile. Sperăm ca inițiativa noastră să fie un exemplu pentru toți ceilalți actori din societatea civilă, să își unească forțele și să acționeze!”, spune Andreea Paul, fondator INACO.

Acțiunea de astăzi încheie campania de donare de echipamente medicale pentru spitalele de stat, în valoare de 200.000 euro.

,,Ca beneficiar a 3 concentratoare și 90 de măști de oxigen, ținem să vă mulțumim pentru eforturile comune de gestionare a pandemiei de COVID19 și pentru ajutorul oferit. Fiind spital de urgență, suntem suprasolicitați în această perioadă, având în observație permanentă între 250 - 300 pacienți confirmați pozitiv. O parte sunt internați în secțiile spitalului (ATI Covid, Terapie intermediară, DTA) și o altă parte, în așteptare, la UPU. Necesarul de oxigen este foarte mare”, mărturisește dr. Socea Bogdan, managerul Spitalului Clinic de Urgență ,,Sf. Pantelimon” din București.

Concentratoare au ajuns și la Spitalul Județean de Urgență Brăila unde există un sector COVID19 cu 140 de paturi fără prize de oxigen, pentru pacienții cu formă medie de boală. „O parte dintre ei au nevoie de oxigen cu un flux moderat. Pentru aceștia, concentratoarele de oxigen sunt salvatoare. Mulțumim tuturor celor care ne oferă aceste aparate”, spune dr. Mihaela Râșnoveanu, managerul SJUB.

În actualul context pandemic, este a doua campanie importantă de ajutorare a unităților medicale desfășurată de tandemul Fundația Superbet-INACO, după demersul din mai anul trecut, când 35 de spitale din 23 de orașe primeau echipamente de protecție și biocide.

Lista spitalelor, poze și un sincron cu Dr. Radu Niculescu, purtător de cuvânt al Institutului Clinic Fundeni găsiți în linkul de Drive:


Grupul SUPERBET
e o companie românească fondată în 2008, cu peste 5.000 de angajați, mai mult de 1.000 de agenții în toată țară și o puternică prezență online.
Superbet este liderul național din industria de Betting & Gaming și cel mai mare contribuabil la bugetul de stat din industria de profil.

Superbet a fost prima companie din acest sector care s-a implicat în lupta împotriva noului coronavirus. Prin Fundația Superbet, grupul derulează în permanență programe CSR prin care se implică în viața comunității.

Compania susține toate măsurile decise de autorități prin schimbări operaționale, prin care se asigură că angajații și clienții sunt în siguranță și aplică corect măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

LINK VIDEO: https://drive.google.com/drive/folders/1ZZj7mlKS8AQ3-LKs0N_Zw8CdcxdMkm7Y?usp=sharing

Despre companie: INACO (Inițiativa pentru Competitivitate) este o comunitate non-profit cu peste 60 de experți voluntari - economiști, sociologi, psihologi, antreprenori, mentori, futurologi, inovatori sociali, specialiști în digitalizare, știință și tehnică, în relații internaționale, branding, comunicare și PR, social shaper, global futurist. Scopul INACO e să asigure acces gratuit tuturor elevilor României la educație digitală inteligentă, prin construcția de Smart Lab-uri 4.0 în toate școlile din țară.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

13:14

Viitor Plus lansează prima campanie de informare despre reciclarea din București

11:28

Bilanț Black Friday 2021: Curierii au ridicat peste 2 milioane de comenzi de la retaileri, ȋn primul weekend de BF

10:11

Producătorul român de echipamente de ski, Strindberg, câștigă teren în fața brandurilor internaționale

09:06

Creșteri în vânzări, scădere pe bonul mediu. Românii aleg produse de home&deco accesibile, dar cu un design deosebit

11:40

O nouă criptomonedă românească intră pe piața virtuală. Un tânăr de 19 ani în spatele tehnologiei inovatoare

09:46

Elevii și profesorii de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” pot învăța tehnologiile educaționale 4.0 în cel de-al șaptelea SmartLab

11:23

Karpaten Turism, vânzări de peste 2 milioane euro, la Târgul de Turism. Ce destinații au ales românii.

11:08

8.000 de kilograme de materiale reciclabile au fost salvate de la groapa de gunoi de elevii din Sectorul 2

13:00

Magazinul online WatchShop estimează creșteri cu 50% de Black Friday 2021 față de anul trecut

12:09

Corporațiile caută tot mai des cursuri integrate de formare pentru angajații lor

08:09

Campanie anti bullying cu milioane de vizualizări lansată de vloggerul Vlad Vaida

13:15

Instant Factoring se extinde în Serbia. Peste 55 mil. EUR valoarea facturilor achitate pe piața din România

09:30

ANAF actualizează lista marilor contribuabili. Ce obligații suplimentare aduc în cazul majorității companiilor cu cifră de afaceri peste 10 mil. euro

14:10

Turiştii români pot călători mai uşor ȋn Thailanda. Avantajele unei vacanṭe de vis ȋn această perioadă

13:57

Verdino Green Foods își mărește capitalul cu ajutorul BlackPeak Capital și vizează vânzări de 100 de milioane de euro în cinci ani

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Altex România lansează Altex Travel, în parteneriat cu touroperatorul Karpaten Turism

Inovație în comerțul online românesc, cu comisioane de procesare a plăților la jumătate și decontări mai rapide

Pe 7 si 8 octombrie, Webstock aduce noile tendinte din social media