Daddy Daughter Charity Ball / 07.08.2022 / 23:05

Premieră în România: Eveniment caritabil cu emisii zero de carbon, organizat de Daddy Daughter Charity Ball

Daddy Daughter Charity Ball organizează, pe 17 septembrie la Palatul Cesianu-Racoviță, primul bal caritabil cu emisii zero de CO2 din România. Concret, peste 5.000 de kilograme de deșeuri de PET și sticlă vor fi reciclate, pentru a reduce complet amprenta de carbon a evenimentului Daddy Daughter Charity Ball, ca o dovadă a responsabilității față de mediu. Reciclarea va fi făcută în cadrul fabricilor FEPRA, un grup de companii cu capital românesc care se ocupă cu gestionarea activității de reciclare și valorificare a deșeurilor de ambalaj puse de agenții economici pe piața românească şi sprijină mediul business în tranziția către economia circulară.

Daddy Daughter Charity Ball, eveniment aflat la a treia ediție, face parte dintr-o serie de baluri caritabile și este dedicat taților aflați în poziții de top management și fiicelor acestora. Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri necesare susținerii educației în grădinițele coordonate de Asociația OvidiuRo.

Pentru acest an am pregătit un eveniment unic în România, mai exact, un bal cu emisii zero de CO2. Am decis să adoptăm această abordare unică, pentru că și conceptul evenimentului este unic. Considerăm această ocazie ca fiind cea mai potrivită pentru a le arăta copiilor cât de importantă este protecția mediului, dar și cum putem aduce un impact pozitiv asupra lui, pentru că acest deziderat este în linie cu obiectivul balurilor noastre, acela de a oferi o viață cu scop copiilor noștri”, declară Mike Costache, co-fondatorul Daddy Daughter Charity Ball.

La eveniment sunt așteptați să participe 50 de tați aflați în poziții de top management în companii de renume național și internațional alături de fetele lor de orice vârstă, pentru a-și celebra relația într-un concept foarte apreciat, care contribuie la educarea și pregătirea copiilor pentru provocările vieții a căror începuturi se-aștern promițător în fața lor.

„Fiind unul dintre taţii care participă alături de fiica lui la acest eveniment minunat, sunt bucuros să putem contribui la scopul nobil al proiectului, acela de a strânge fondurile atât de necesare pentru OvidiuRo, cât și să susținem conceptul unic al ediției din acest an a Daddy Daughter Day Charity Ball compensând amprenta de carbon creată cu această ocazie, prin reciclarea celor 5.000 de tone de deşeuri de sticlă și PET în facilităţile noastre”, a spus Ionuţ Georgescu, fondator şi CEO al grupului FEPRA.

În acest an, banii care vor fi strânși, în primul rând cu sprijinul companiilor partenere, vor fi alocați Asociației OvidiuRo, înființată în 2004, cu scopul de a stimula lectura în rândul copiilor de grădiniță.

Educația timpurie este vitală pentru viitorul României, deoarece stimularea mentală în primii cinci ani este crucială pentru dezvoltarea creierului. Din acest motiv, dacă nu le oferim și copiilor cu posibilități materiale reduse ocazia de a fi expuși la experiențe de învățare timpurie, va exista în permanență un decalaj imens între pregătirea lor pentru școală și cea a altor copii proveniți din familii cu o situație financiară bună sau mai bună. Iar noi vrem să evităm aceasta și de aceea sunt extrem de încântată că, datorită acestui bal caritabil, un eveniment unic în România, asociația pe care o coordonez va putea să își continue activitatea începută în 2004, aceea de a sprijini copiii aflați în dificultăți materiale”, spune Maria Gheorghiu, director executiv al asociației OvidiuRo.

Asociația OvidiuRo a strâns până în prezent fonduri de peste 12,5 milioane de euro, cu care a finanțat mai multe programe sociale destinate copiilor din medii dezavantajate, precum: Fiecare Copil Merită o Poveste, Ateliere de Vară „Șotron”, Punguța cu două cărți, Povești sub lupă, Caravanele de citit și multe altele.

Grupul FEPRA este unul dintre pionierii locali în domeniul sustenabilității și al economiei circulare, contribuind activ la reciclarea a peste 1 milion de tone de deșeuri de ambalaje în cei 6 ani de activitate.

Despre companie: Evenimentul magic sărbătorește relația specială dintre tați și fiice, în timp ce îi introduce pe cei mici într-o viață plină de scop, leadership și filantropie. Informațiile despre participare sunt disponibile pe www.daddydaughter.ro. Componența comitetului de organizare poate fi consultată accesând https://daddydaughter.ro/organizing-committee/.

SHARE:

LATEST NEWS

Oct 3,11:40

PÂNĂ LA 90% DINTRE SPECULATORII AMATORI LA BURSĂ INREGISTREAZĂ PIERDERI DE CAPITAL DIN CAUZA EDUCAŢIEI FINANCIARE PRECARE

Sep 30,13:52

European Women Association (EWA) and Abu Dhabi Global Market (ADGM) signed a MoU, during an impressive event

Sep 21,07:38

50 de biblioteci din grădinițe de stat din zone rurale vor fi finanțate de tăticii prezenți la Daddy Daughter Charity Ball

Sep 21,07:10

65% DINTRE PERSOANELE CARE CAUTĂ UN LOC DE MUNCĂ AU AȘTEPTĂRI SALARIALE NEREALISTE

Sep 19,13:54

Investiții importante în renașterea kaiacului românesc, pentru creșterea performanțelor în rândul tinerilor sportivi

Sep 19,06:36

Studiul „ANTREPRENOR și MAMĂ” sondează percepția antreprenoarelor din România referitor la menținerea echilibrului între profesie și familie

Sep 13,10:50

UN ANTREPRENOR DIN TIMIȘOARA VINDE DIN GERMANIA MEDICAMENTE HOMEOPATE ȘI ANTROPOSOFICE DE 2 MILIOANE DE EURO ÎN ROMÂNIA

Sep 12,08:10

România trebuie să dezvolte infrastructură pentru camioanele alimentate cu CNG/LNG pentru a reduce emisiile de carbon, conform legislației europene

Sep 12,07:29

Sprijin pentru copiii ucraineni la un eveniment de lansare de carte

Sep 11,14:21

Campanie gratuită pentru depistarea precoce a Diabetului Zaharat și evaluare a riscului de apariție a bolilor cardio-vasculare în Otopeni

Sep 5,08:44

Școala nu te pregătește pentru viitor, susțin elevii. Care vor fi cele mai căutate meserii în următorii ani

Sep 1,13:23

Taberele de dezvoltare personală pentru copiii școlari sunt o sursă de echilibru emoțional și social

Aug 29,07:59

România, piața cu cea mai mare creștere din regiune pentru compania bulgară euShipments

Aug 25,06:48

PROFITUL OPERAȚIONAL AL GRUPULUI ASEE A CRESCUT CU PESTE 20% ÎN T2

Aug 15,18:19

COMPANIILE CARE NU AU DEPUS FIȘIERUL SAF-T CĂTRE ANAF O POT FACE PRINTR-O SOLUȚIE LA CHEIE, DISPONIBILĂ ÎN CLOUD

MOST VIEWED NEWS

Două dintre cele mai mari agenții de Digital Marketing - MoLoSo Agency și SEOcupcake își unesc forțele

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România