Verdino Green Foods / 04.11.2021 / 13:57

Verdino Green Foods își mărește capitalul cu ajutorul BlackPeak Capital și vizează vânzări de 100 de milioane de euro în cinci ani

Verdino Green Foods, unul dintre liderii în industria de alternative vegetale la produsele din carne, din Europa Centrală și de Est, își mărește capitalul cu ajutorul BlackPeak Capital, prin BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, și vizează o creștere a vânzărilor de 100 de milioane de euro în următorii cinci ani.

Infuzia de capital va permite Verdino să-și accelereze creșterea, favorizând consolidarea business-ului și expansiunea internațională. Ca urmare a acestei tranzacții, BlackPeak Capital va intra în acționariatul Verdino cu un pachet minoritar.

Raul Ciurtin, co-fondator Verdino a declarat: „Urăm bun venit noului nostru partener, BlackPeak, și suntem încrezători că unindu-ne forțele putem duce Verdino la următorul nivel, și anume, prezența globală”.

„Suntem încântați să avem BlackPeak Capital la bordul călătoriei Verdino. Acest parteneriat reprezintă recunoașterea tuturor realizărilor Verdino de până acum și, mai important, un catalizator pentru dezvoltarea brandului Verdino, atât în CEE, cât și la nivel global”, a completat Eberhart Răducanu, co-fondator și CEO Verdino (FOTO).

În doi ani de la lansare, Verdino a dezvoltat peste 60 de produse pe care le-a listat cu succes în peste 2.000 de magazine din România, Elveția, Olanda, Spania, Macedonia de Nord, Serbia și Marea Britanie. Totodată, compania și-a deschis reprezentanțe în cele mai mari două piețe europene - Germania și Marea Britanie - și a semnat acorduri de distribuție pentru alte 12 țări. Prin inovație și prin calitatea produselor pe care le creează, Verdino își propune să devină cea mai accesibilă, dar în același timp superioară calitativ marcă de produse plant-based din Europa.

„Suntem impresionați de gama extinsă de produse Verdino, ale căror gust excepțional a fost confirmat deopotrivă și de premiile internaționale World Plant-Based Taste Awards 2021, și, mai ales, de dedicarea managementului în a implementa strategia ambițioasă de creștere a companiei. Alături de misiunea sa de a oferi consumatorilor - alternative vegetale la produsele din carne, Verdino are un impact pozitiv asupra mediului prin contribuția sa majoră la reducerea amprentei de carbon, bunăstarea animalelor și sustenabilitatea industriei alimentare. Suntem bucuroși să contribuim și să facem parte din această călătorie promițătoare”, a declarat Dorian Macovei, Managing Director BlackPeak Capital.

„Deși considerate o nișă, produsele plant-based au avut o dezvoltare extraordinară în ultimii ani și devin o categorie din ce în ce mai importantă în industria alimentară. Credem cu tărie în creșterea continuă a acestui segment, Verdino având potențialul de a deveni lider de piață în Europa. De asemenea, suntem mândri că prima tranzacție a noului nostru fond este în România, deoarece subliniază angajamentul nostru de a sprijini IMM-urile românești inovatoare în expansiunea lor internațională”, spune Niklas Pichler, Managing Partner BlackPeak.

Verdino este în prezent lider regional ce oferă alternative sustenabile la produsele din carne, pe bază de proteine de mazăre. Compania a fost înființată în 2019 de către Raul Ciurtin, un antreprenor de succes, și Eberhart Răducanu, ambii fondatori având o vastă experiență în industria alimentară și a băuturilor.

******

Despre BlackPeak Capital

BlackPeak Capital a fost înființată în 2014 și vizează investiții de capital de creștere de 5-10 milioane EUR în IMM-urile cu cea mai rapidă creștere din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia. Al doilea fond al BlackPeak Capital, BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, se concentrează pe parteneriatul cu antreprenorii remarcabili din regiune care au ambiția de a construi companii de clasă mondială pe baza inovației continue, creșterii organice și achizițiilor suplimentare. BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund este susținut de Fondul european de investiții în cadrul programelor COSME și JEREMIE, BERD, IFC, BCR Pensii și alți investitori instituționali privați europeni. BlackPeak Capital operează din patru birouri regionale din Sofia, București, Ljubljana și Viena.

Despre companie: Verdino este un brand românesc al companiei Verdino Green Foods din Alba și reprezintă viitorul, producând alimente cu impact redus asupra planetei. Verdino vine ca alternativă vegetală la produsele din carne, folosind proteina de mazăre. Gama de produse Verdino include burgeri, mici, carne tocată, parizer, cârnăciori, salam, crenvurști, brânzeturi din ulei de cocos, pizza și specialități precum Mortadella cu fistic, Pepperoni și Bacon. Misiunea Verdino: calitate, sănătate, sustenabilitate.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

13:14

Viitor Plus lansează prima campanie de informare despre reciclarea din București

11:28

Bilanț Black Friday 2021: Curierii au ridicat peste 2 milioane de comenzi de la retaileri, ȋn primul weekend de BF

10:11

Producătorul român de echipamente de ski, Strindberg, câștigă teren în fața brandurilor internaționale

09:06

Creșteri în vânzări, scădere pe bonul mediu. Românii aleg produse de home&deco accesibile, dar cu un design deosebit

11:40

O nouă criptomonedă românească intră pe piața virtuală. Un tânăr de 19 ani în spatele tehnologiei inovatoare

09:46

Elevii și profesorii de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” pot învăța tehnologiile educaționale 4.0 în cel de-al șaptelea SmartLab

11:23

Karpaten Turism, vânzări de peste 2 milioane euro, la Târgul de Turism. Ce destinații au ales românii.

11:08

8.000 de kilograme de materiale reciclabile au fost salvate de la groapa de gunoi de elevii din Sectorul 2

13:00

Magazinul online WatchShop estimează creșteri cu 50% de Black Friday 2021 față de anul trecut

15:03

Peste 4.000 de pacienți cu COVID19 vor fi tratați cu ajutorul concentratoarelor și măștilor de oxigen donate către 67 de spitale

12:09

Corporațiile caută tot mai des cursuri integrate de formare pentru angajații lor

08:09

Campanie anti bullying cu milioane de vizualizări lansată de vloggerul Vlad Vaida

13:15

Instant Factoring se extinde în Serbia. Peste 55 mil. EUR valoarea facturilor achitate pe piața din România

09:30

ANAF actualizează lista marilor contribuabili. Ce obligații suplimentare aduc în cazul majorității companiilor cu cifră de afaceri peste 10 mil. euro

14:10

Turiştii români pot călători mai uşor ȋn Thailanda. Avantajele unei vacanṭe de vis ȋn această perioadă

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Altex România lansează Altex Travel, în parteneriat cu touroperatorul Karpaten Turism

Inovație în comerțul online românesc, cu comisioane de procesare a plăților la jumătate și decontări mai rapide

Pe 7 si 8 octombrie, Webstock aduce noile tendinte din social media