Reporting Center / 27.07.2022 / 15:30

butonul de deschidere a chatului

Platforma dezvoltată de compania românească Reporting Center va fi utilizată de FinTech-ul unicorn Ebury pentru raportările către BNR

FinTech-ul unicorn Ebury, evaluat la peste 1 miliard de euro, a încheiat un contract cu compania românească Reporting Center pentru utilizarea platformei Elite in the Clouds, dezvoltată de aceasta. Prin intermediul platformei, Ebury va putea realiza automatizarea raportărilor privind operațiunile de plata realizate de către instituțiile financiare non-bancare (IFN) către BNR. Elite Reporting Platform a fost instalată la nouă bănci din România, două bănci din Republica Moldova și două IFN-uri românești. Elite in the Clouds este varianta on-cloud adresată în special FinTech-urilor și companiilor care raportează SAF-T către ANAF.

„Raportările reglementate de BNR sunt din ce în ce mai complexe și mai voluminoase, cu cerințe stricte în ceea de privește perioada de raportare și acuratețea datelor. Suntem încântați că Ebury ne-a ales ca furnizor de soluții RegTech pentru piața din România și sperăm că vom extinde colaborarea pe care acum o începem și în Bulgaria și Emiratele Arabe Unite", a declarat Elena Unciuleanu, fondator & CEO Reporting Center. 

Ebury se află pe lista instituțiilor de plată care au notificat Banca Națională a României (BNR) cu privire la furnizarea de servicii de plată pe teritoriul României printr-o sucursală. FinTech-ul britanic va utiliza platforma cloud de la Reporting Center pentru pregătirea fișierelor XML aferente raportărilor SPD270 și SPD279 solicitate de BNR.

La nivel global, se estimează ca piața de RegTech poate să crească în acest an cu peste 25%, la 9,88 miliarde de dolari, de la 7,9 miliarde de dolari anul trecut. În 2026, valoarea pieței ar urma să ajungă la 23,76 miliarde de dolari.

Reporting Center estimează pentru acest an dublarea cifrei de afaceri și a profitului pe piața din România și are în vedere extinderea atât pe piața europeană, unde reglementările bancare sunt unificate, cât și în UAE. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei și un profit de 2,3 milioane de lei.

Despre Ebury: Ebury, care oferă servicii de plăți internaționale și schimb valutar în peste 130 de valute către IMM-uri și companii de dimensiuni medii spre mari, a fost fondat în 2009 la Londra și are 32 de birouri la nivel global, inclusiv Dubai și Abu Dhabi. În 2019, Banca Santander, una dintre cele mai mari bănci din Spania, a achiziționat 50,1% din acțiunile companiei, în urma unei investiții de peste 400 milioane de euro. FinTech-ul este evaluat la peste 1 miliard de euro, iar în ultimul an a intermediat tranzacții de 21 de miliarde de dolari.

Descrierea Companiei: Reporting Center este o companie fondată în 2015 care oferă soluții software de Banking Intelligence și Raportare către Autorități (BNR, EBA, ANAF, Ministerul de Finanțe) pentru piața bancară europeană, prin intermediul platformei Elite.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

Sep 7,07:12

WORKSHOPURI, TURE FOTO ȘI ALTE SURPRIZE PENTRU PASIONAȚII DE FOTOGRAFIE, LA PHOTOSETUP IMAGEFEST

Sep 6,18:41

ALOCAȚIE COPII 2023: MODALITĂȚI DE ECONOMISIRE A ALOCAȚIEI COPIILOR PENTRU UN SPRIJIN FINANCIAR LA ÎNCEPUT DE DRUM

Sep 4,15:51

DIRECTORII INOVATORI DIN MARKETING, PASIONAȚI DE TRENDURI ȘI NOI TEHNOLOGII, SE REÎNTÂLNESC LA DIGICON 2023

Sep 1,14:19

FERMIERII ROMÂNI CAUTĂ SOLUȚII PENTRU SALVAREA PRODUCȚIEI PROPRII DE CEREALE PE FONDUL IMPORTURILOR IEFTINE DIN UCRAINA

Aug 24,17:44

Cele mai comune ȋnșelăciuni și cum să le eviți atunci când ȋți construiești o casă

Aug 21,13:04

Românii sunt tot mai interesați de cursuri pentru dezvoltare personală

Aug 18,16:06

DR. EGON CHOLAKIAN SE ADRESEAZĂ ÎN MOD PUBLIC LIDERILOR MONDIALI DESPRE DEZVOLTAREA FĂRĂ PRECEDENT A EVENIMENTELOR CLIMATICE DISTRUGĂTOARE

Aug 14,11:41

Analiză: Top Cinci Cele Mai Bune Credite De Nevoi Personale În Trimestrul Al Treilea Din 2023

Jul 25,13:38

Artesana, producătorul român de lactate minim procesate, are un nou Director General Executiv

Jul 10,14:32

80% dintre companii sunt dispuse să lucreze cu tinerii absolvenți de Bacalureat

Jul 3,14:45

Primul hub medical de Chirurgie Plastică din România își consolidează echipa de parteneri.

Jun 29,12:36

ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU ADMITEREA LA SINGURA FACULTATE DE ANTREPRENORIAT DIN ROMÂNIA CU BURSE DE 25.000 EUR

Jun 29,09:00

IRCC scade în iulie 2023. Care sunt previziunile privind IRCC?

Jun 23,11:35

Daniel Donici, Artesana, premiat internațional pentru realizările antreprenoriale, la Istanbul

Jun 20,11:35

Digitalizarea industriei de construcții ajută la reducerea costurilor cu 20%

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Două dintre cele mai mari agenții de Digital Marketing - MoLoSo Agency și SEOcupcake își unesc forțele

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România