Nooft / 23.06.2022 / 07:26

butonul de deschidere a chatului

Prăbușirea pieței criptomonedelor și NFT-urilor obligă investitorii să ia decizii informate

Piața token-urilor non-fungibile (Non-Fungible Tokens - NFT) are de suferit odată cu prăbușirea pieței criptomonedelor din ultima perioadă. Pe fondul scăderii încrederii în activele digitale, platformele de analiză și informare cu privire la criptomonede și NFT-uri sunt din ce în ce mai utilizate de către investitorii în căutarea de date prin care să poată lua decizii de investiții corecte.

Platforma Nooft.io, lansată în aprilie de către românii Marius Smochină și Eduard Ifrim, sub forma unui motor de căutare avansat de NFT-uri bazat pe inteligență artificială, oferă acum utilizatorilor posibilitatea de a lua decizii de investiții pe baza parametrilor oferiți de aplicație. Informațiile despre tranzacțiile din ultimele perioade, dar și despre prețurile medii lunare și fluctuațiile înregistrate pot fi utile investitorilor în luarea deciziilor de tranzacționare, pentru a evita investițiile cu un grad de risc ridicat.

Pasul pe care l-am realizat, prin lansarea motorului de căutare Nooft.io vine într-un moment în care în piață este nevoie de informație mai mult ca oricând. Există preocupări în rândul celor care investesc față de oportunitățile pe care le pot oferi anumite active digitale, iar noi le punem la dispoziție analize, statistici și știri despre NFT-uri care să-i ajute să ia cele mai bune decizii. Aflându-ne într-o perioadă de scădere a pieței, nivelul de precauție al investitorilor este la cote maxime”, a explicat Marius Smochină, CEO al NOOFT Technologies INC.

Piața criptomonedelor a scăzut pe fondul schimbărilor de politică monetară a SUA, banca federală pe 15 iunie a mărit dobânda de referință de la 1% la 1.75%, ca o contramăsură pentru gestionarea inflației în creștere. Scăderea investițiilor în active digitale, a generat o nevoie tot mai mare de informare cu privire la evoluțiile piețelor criptomonedelor și NFT-urilor.

În pofida recentei scăderi a pieței cripto-activelor, se estimează că piața mondială a NFT-urilor va ajunge la o valoare de peste 80 de miliarde de dolari până în 2028, conform platformei de analiză Nansen. Explozia gradului de adopție a NFT-urilor a făcut ca în 2021 peste 14% din totalul tranzacțiilor cu criptomonede să fie generat de tranzacționarea NFT-urilor. În România, jumătate dintre persoanele cu acces la internet au auzit de NFT-uri și peste 20% dețin sau au tranzacționat NFT-uri, indică un studiu independent realizat la începutul acestui an.

Platforma Nooft.io creată de românii Marius Smochină și Eduard Ifrim aduce sub aceeași umbrelă milioane de NFT-uri din mai multe chain-uri si marketplace-uri, oferind informații despre acestea pentru utilizatorii care doresc să ia decizii de investiții bazate pe analize ce au ca fundament instrumente de inteligență artificială.

NFT-urile, soluția pentru artiști de a-și securiza dreptul de proprietate intelectuală

Caracteristicile tehnologiei blockchain fac din NFT-uri cea mai bună soluție prin care artiștii își pot proteja drepturile de proprietate intelectuală asupra creațiilor lor. Aceștia pot controla eventuale modificări aduse artei lor și să aibă totodată acuratețea datelor de tranzacționare a creațiilor.

Totodată, platforma Nooft.io este un instrument util și pentru creatorii de artă digitală sub formă de NFT. Aceștia pot avea acces la o serie de informații utile, încă din faza incipientă, în procesul de poziționare în piață a propriilor creații. Prin intermediul platformei, aceștia pot urmări volumul de tranzacționare al NFT-urilor, dar și istoricul prețurilor.

Descrierea Companiei: Nooft Technologies este un start-up ce își propune dezvoltarea unei platforme bazată pe inteligență artificială care va filtra și indexa milioane de NFT-uri provenite din mai multe surse, astfel încât utilizatorul să poată obțină informații detaliate, în cel mai scurt timp.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

Dec 30,15:30

Ce alternative au IT-iștii la Pilonul II de pensii după modificările codului fiscal? Investiția ȋn fonduri private vs. bani ,,ȋn mână”

Dec 30,15:30

BUGETELE ROMÂNILOR DE SĂRBĂTORI CRESC FAȚĂ DE ANUL TRECUT, DAR NU ȘI CANTITATEA ȘI CALITATEA CUMPĂRĂTURILOR. CE SFATURI OFERĂ SPECIALIȘTII ÎN FINANȚE

Dec 8,08:37

ASEE ROMÂNIA MIZEAZĂ PE O POSIBILĂ CREȘTERE DE 5% A VENITURILOR DIN OBȚINEREA CERTIFICĂRII VEEAM COMPETENCY PROGRAM

Oct 26,07:05

Care sunt cele mai noi tendințe ale utilizării AI ȋn marketing

Oct 17,13:45

Depozit-Virtual, revoluția românească din comerțul cu materiale de construcții, vizează extinderea în trei state europene

Oct 17,13:11

Criza forței de muncă se adâncește. Ce trebuie să facă angajatorii pentru a atrage candidați calificați

Oct 12,08:27

Peste 60% dintre marketeri au integrat AI ȋn activitatea profesională. Adoptarea AI și principiile etice ȋn folosirea sa, discutate la Digicon 2023

Oct 2,09:34

IRCC CREȘTE ȘI TINDE SĂ EGALEZE ROBOR. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CREDITELE ROMÂNILOR ȘI CE RECOMANDĂ SPECIALIȘTII ÎN FINANȚE

Sep 7,07:12

WORKSHOPURI, TURE FOTO ȘI ALTE SURPRIZE PENTRU PASIONAȚII DE FOTOGRAFIE, LA PHOTOSETUP IMAGEFEST

Sep 6,18:41

ALOCAȚIE COPII 2023: MODALITĂȚI DE ECONOMISIRE A ALOCAȚIEI COPIILOR PENTRU UN SPRIJIN FINANCIAR LA ÎNCEPUT DE DRUM

Sep 4,15:51

DIRECTORII INOVATORI DIN MARKETING, PASIONAȚI DE TRENDURI ȘI NOI TEHNOLOGII, SE REÎNTÂLNESC LA DIGICON 2023

Sep 1,14:19

FERMIERII ROMÂNI CAUTĂ SOLUȚII PENTRU SALVAREA PRODUCȚIEI PROPRII DE CEREALE PE FONDUL IMPORTURILOR IEFTINE DIN UCRAINA

Aug 24,17:44

Cele mai comune ȋnșelăciuni și cum să le eviți atunci când ȋți construiești o casă

Aug 21,13:04

Românii sunt tot mai interesați de cursuri pentru dezvoltare personală

Aug 18,16:06

DR. EGON CHOLAKIAN SE ADRESEAZĂ ÎN MOD PUBLIC LIDERILOR MONDIALI DESPRE DEZVOLTAREA FĂRĂ PRECEDENT A EVENIMENTELOR CLIMATICE DISTRUGĂTOARE

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Două dintre cele mai mari agenții de Digital Marketing - MoLoSo Agency și SEOcupcake își unesc forțele

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România