Cristina Profeanu / 26.04.2023 / 10:57

butonul de deschidere a chatului

Transparentizarea salariilor în anunțurile de recrutare poate dezavantaja în special companiile mici

Directiva UE privind transparența salarială ar putea pune în dificultate firmele mici, care ar urma să aibă greutăți/provocări tot mai mari în a atrage forță de muncă calificată, sunt de părere experții în recrutare.

Directiva urmărește eliminarea decalajului salarial dintre sexe prin creșterea responsabilității în piața muncii, considerând că politicile salariale echitabile și corecte sunt esențiale pentru păstrarea angajaților valoroși în companii și pentru menținerea competitivității pe piață a întreprinderilor. Această obligativitate, deși este utilă candidaților, creează dificultăți în special companiilor mici, acestea neputând concura cu companiile mari din perspectiva salariilor - sunt de părere experții în recrutare. Un alt efect va fi și deprofesionalizarea firmelor din orașele mici, prin migrarea angajaților către locurile de muncă mai bine plătite din orașele mari din țară, în special în București.

„Transparența salarială în anunțurile de joburi devine o necesitate pentru companiile care vor să atragă candidați fiindcă va aduce o creștere a productivității, satisfacției și motivației în rândul angajaților și va ajuta la eliminarea diferențelor pe bază de gen și a discrepanțelor între salariile oferite angajaților în aceeași poziție. De cealaltă parte, reprezintă și o provocare pentru companiile mici, care nu pot concura cu salariile din companiile mari. Deși atât candidații, cât și recrutorii au dorit de mult această măsură, angajatorii ponderează avantajele și dezavantajele pe care această măsură le poate aduce, spunând că nu sunt pregătiți. Problema de bază este că în acest moment există decalaje atât în ceea ce privește angajații pe același post la același nivel de competență, cât și existența diferențelor între posibilitățile angajatorilor și așteptările candidaților”, spune Cristina Profeanu, Consultant Resurse Umane, Trainer și Coach autorizat în domeniul resurselor umane și fondatoarea agenției de recrutare cristinaprofeanu.ro.

Directiva europeană obligă angajatorii să comunice nivelul inițial de remunerare și să ofere angajaților o descriere a criteriilor utilizate pentru a defini evoluția salariului și avansarea în carieră. Totodată, legislația trebuie să permită angajaților și reprezentanților lor să solicite informații privind nivelul individual de remunerare și nivelurile medii de remunerare pentru angajații care îndeplinesc același tip de muncă sau muncă de aceeași valoare.

Doar 12,5% din companiile din România afișează salariile în anunțurile de angajare

Transparența salarială este o practică tot mai răspândită la nivel mondial, iar tot mai multe companii au o deschidere spre comunicarea salariilor, fapt care demonstrează încrederea mai mare în relația cu angajații și candidații potențiali. Totuși, în România, practica transparenței salariale în anunțurile de recrutare nu este încă larg răspândită, doar 12,5% dintre companii afișând salariile în postările de job.

Din perspectiva candidaților, 80% dintre aceștia solicită informații privind salariul încă de la  prima discuție cu recrutorul, motivând eficiența procesului de recrutare. În plus, anunțurile de angajare care oferă informații despre salariu atrag 100% interesul candidaților, în timp ce pentru ofertele de locuri de muncă unde salariul nu este specificat, rata de aplicare scade cu până la 50%.

„De câțiva ani, recrutarea este o activitate de marketing, pentru candidații competenți este o reală competiție în piața muncii, iar companiile vor trebui să învețe cum să devină atractive pentru aceștia, chiar dacă oferă salarii mai mici. Provocarea cea mai mare a angajatorilor mici este de a-și păstra și atrage talente pe salarii mai mici, dar pentru asta trebuie să gândească avantajele individuale și să le promoveze constant ca beneficii non materiale cum ar fi volumul de lucru, proiectele diverse, flexibilitatea managementului, susținerea angajaților în vederea școlarizării și a îmbunătățirii profesionale”, a adăugat Cristina Profeanu.

Deși există argumente și pro și contra transparenței salariale în anunțurile de angajare, companiile ar trebui să ia în considerare circumstanțele și nevoile sale specifice în momentul selectării unui candidat. Nu în ultimul rând, transparentizarea nivelului de salarizare ajută recrutorii să filtreze mai repede candidații care sunt cu adevărat interesați de postul scos la concurs.

Descrierea Companiei:

Agenția de recrutare cristinaprofeanu.ro recrutează și selectează candidații în vederea angajării, oferă coaching de carieră pentru candidații care vor reconversie profesională sau sunt la început de drum, organizează workshop-uri de comunicare specifică mediului de business.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

May 30,08:08

Candidații de 45 de ani, căutați în proiectare, management și inginerie, dar respinși în vânzări

May 13,13:44

Românii caută soluții pentru rambursarea anticipată a creditelor ipotecare

May 10,08:32

Pe ce cheltuie antreprenorii români sutele de milioane de euro alocate in 2023 pentru digitalizare

May 4,08:05

Record de companii nou-înființate la început de 2023. Românii migrează către idei antreprenoriale online

May 4,08:01

Domeniul cu 10.000 de joburi deschise în care AI nu poate încă substitui experții

Apr 26,20:36

Au ȋnceput ȋnscrierile pentru clasa pregătitoare. Cererea pentru ȋnvățământul privat, ȋn continuă creștere, de peste 10 ani

Apr 19,13:14

JUMĂTATE DINTRE VÂNZĂRILE DE AUTOMOBILE MERCEDES-BENZ ALE AUTOKLASS VOR FI REPREZENTATE DE VEHICULE ELECTRICE ȘI PLUG-IN ÎN 2024

Apr 11,17:05

Indicele IRCC a ajuns la aproape 6%. Cu cât vor crește ratele românilor?

Apr 3,12:26

Tot mai puțin angajatori își permit să păstreze non-performeri în organizație în 2023

Mar 30,10:21

Numărul record de companii înființate în ultimul an a mărit nevoia de Consultanți pentru Sistemele de Management ISO

Mar 28,07:29

Ce pot face fondatorii români de start-up-uri pentru a prelungi viața companiilor lor

Mar 27,12:18

Casele mici revin în atenția clienților, după ce încrederea în dezvoltatorii imobiliari a scăzut iar energia scumpă îi ține departe de locuințele mari

Mar 16,08:20

Elevii Școlii Quantum au obținut locuri fruntașe la cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare

Mar 15,14:20

LEONTHE BAGS, BRANDUL ROMÂNESC DE GENȚI DE LUX, DISCUTĂ OPORTUNITATEA DESCHIDERII UNUI MAGAZIN FIZIC CU PARTENERI DIN EUROPA ȘI ORIENTUL MIJLOCIU

Mar 9,11:15

TREI DIN CINCI FIRME INTERESATE DE DIGITALIZARE DUC LIPSĂ DE ANGAJAȚI CALIFICAȚI

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Două dintre cele mai mari agenții de Digital Marketing - MoLoSo Agency și SEOcupcake își unesc forțele

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România