Maria-Raluca Huluță / 06.01.2022 / 10:47

butonul de deschidere a chatului

Un nutriționist face meniul antreprenorilor pentru 2022. Care sunt alimentele care ne afectează performanțele creierului

Modul în care gândim și simțim este influențat direct de ceea ce mâncăm. Această idee poate părea ciudată, totuși s-a dovedit că o alimentație corectă ne mărește coeficientul de inteligență (IQ), ne dă o bună dispoziție și stabilitate emoțională, ne ascute memoria și ne păstrează mintea tânără.

Fiecare dintre stările noastre – gândirea, simțirea, energia mintală și concentrarea – iau naștere într-o rețea formată din celule ale creierului strâns legate între ele, funcționarea eficientă a fiecăreia dintre aceste celule fiind dependentă de cantitatea optimă de nutrienți primiți.

Nutriționistul Maria - Raluca Huluță face o analiză a importanței alimentației în cazul antreprenorilor, persoane care au nevoie de o mare capacitate de concentrare. 

"Pentru antreprenorii zilelor de astăzi, sedentarismul este cea mai mare provocare. Prin simplu fapt că petrecem ore în șir în fața calculatorului, fără să ne ridicăm, să ne mișcăm, blocăm circulația sângelui, limfa nu este mișcată, astfel corpul are de suferit. O altă greșeală este că nu țin cont de principiile alimentare care-i ajută să înțeleagă cum funcționează corpul, ce ar trebui să mănânce dimineața, la prânz și seară, să știe cum să mestece sau cum să bea apă. Antreprenorii nu au nevoie de un meniu strict în care să numere calorii, însă au nevoie să cunoască aceste elemente de bază", explică Maria-Raluca Huluță, nutriționist ce se ocupă de dieta mai multor antreprenori din România. 

În istoria medicinei există și două experimente care ne pot ajuta să înțelegem mai bine cu impactează alimentația funcționarea creierului. 

Dr. David Benton a măsurat coeficientul de inteligență (IQ) pentru 90 de elevi și apoi le-a dat la 30 dintre ei o doză puternică de multivitamine, la alți 30 o pastilă falsă cu efect placebo și nimic celorlalți. După opt luni li s-a reevaluat IQ-ul. Doar acei copii care primiseră vitamine au avut o creștere uimitoare a IQ-ului cu peste 10 puncte. De când cu acest studiu, publicat cu mai mult de o decadă în urmă, alte 10 studii au tot confirmat că suplimentele de vitamine măresc IQ-ul copiilor. Efectul este real.

Dr. Thomas Crook de la Clinica Memory Assessment din Maryland, S.U.A, a administrat unui număr de 149 de persoane cu deficiențe de memorie datorate vârstei o doză zilnică de 300 mg de substanță nutritivă numită fosfatidil serină. Când au fost testați după 12 săptămâni, memoria lor se îmbunătățiseră până la nivelul acelora cu 12 ani mai tineri.

Aceste experimente ne ajută să realizăm că este o legătură foarte strânsă între creierul, mintea, celulele noastre și hrana pe care o consumăm.

”Un meniu ideal pentru un om care are nevoie de o capacitate mare de concentrare intelectuală, cum sunt și antreprenorii, trebuie să conțină o cantitate suficientă de fibre dimineața, adică multe fructe. O masă consistentă la prânz care să îi ajute să se simtă energizați chiar și după ce au mâncat și să revină la fel de focusați pe activitatea lor și o cină de calitate, plină de nutrienți care să ajute corpul să se regenereze pe timpul nopții”, explică nutriționistul Maria-Raluca Huluță.

Specialistul spune că cele mai bune alimente pentru funcționarea creierului nostru sunt avocado, spirulina, nuci/semințe crude, afine, ceai verde, kiwi, ciocolata neagră, măr, roșii și broccoli.

De asemenea, există și alimente nocive. Printre acestea se numără lactatele de origine animală (brânză, cașcaval, telemea, iaurt, smântână), uleiurile de slabă calitate(ulei de floarea soarelui), sucurile și apele carbogazoase, cerealele pline de zahăr și coloranți, dulciurile din comerț cu mult zahăr (cu prea multe ingrediente pe etichetă – tot ce trece de 10 ingrediente e cu un semn mare de întrebare), făinoasele cu gluten, margarina, alcoolul, prăjelile și sosuri din comerț.

Fă pași mici și îmbunătățește tot ce poți. Dacă nu poți mânca sănătos, fă sport. Dacă nu ai timp de sport, mănâncă o cină curată. Dacă nu mănânci corect, odihnește-te suficient. Orice pas, cât de mic, influențează sănătatea ta pe termen lung, dar și succesul afacerii tale”, spune în încheiere Maria-Raluca Huluță.

Despre Maria-Raluca Huluță

Este specializată pe zona de nutriție și totodată este instructor de fitness-aerobic și specialist pentru anteprenorii platformei Upriserz, fondată de Lorand Soares Szasz.

A coordonat unul dintre cele mai eficiente programe de slăbit din România unde a lucrat cu peste 1400 de persoane și a coordonat zeci de clienți personali.

A susținut evenimente de educare pe zona de nutriție atât online cât și offline, webinarii și diverse resurse care au ajutat o mulțime de oameni să-și atingă obiectivul de a arăta și a se simți bine.

Pentru că obiectivul companiei este să ajute oamenii și pe partea de mindset și emoții, Raluca a investit foarte mult în cursuri, terapii personale și lucru 1:1 pentru a ajuta comunitatea cu mai multe resurse din domeniile: feminitate, psihoterapie, motivare și încredere în sine.

Proiectele Ralucăi

Metoda succesului pe care o folosește și are mare succes în rândul antreprenorilor este următoarea: întâlniri săptămânale în care schimbă treptat obiceiurile alimentare și fizice. Ea educă pentru un stil de viață sănătos, fără diete stricte sau numărarea caloriilor. Raluca abordează zona de minte, trup și suflet pentru ca rezultatele să fie pe termen lung, nu doar pentru o perioadă limitată de timp. Ea identifică blocajele alimentare, cauza poftelor și vin cu soluții noi de terapie.

”Pe lângă aceste întâlniri, oferim servicii de antrenament online de grup și cu antrenor personal care să susțină acest proces. Mai mult decât atât, pentru femeile antreprenor, am creat singurul curs din România și din lume care te învață ce este celulita și pielea lăsată și cum să le tratezi pentru a arăta și a te simți bine în rolul de femeie, soție, mămică și antreprenor”, explică Raluca-Maria Huluță.

Descrierea Companiei: MoveInspireFIT, este un concept care ajută oamenii care doresc să-și mențină un stil de viață sănătos să o poată face rapid, eficient și fără un plus de efort, chiar din confortul casei lor alături de specialiști pe domeniul sportului și al nutriției. Antrenamente online, realizate acasă, în parc sau la locul de muncă, alături de un instructor digital care este alături de tine pe tot parcursul antrenamentului. Raluca-Maria Huluță este partener în cadrul proiectului MoveInspireFIT.

SHARE:

ULTIMELE ȘTIRI

May 30,08:08

Candidații de 45 de ani, căutați în proiectare, management și inginerie, dar respinși în vânzări

May 13,13:44

Românii caută soluții pentru rambursarea anticipată a creditelor ipotecare

May 10,08:32

Pe ce cheltuie antreprenorii români sutele de milioane de euro alocate in 2023 pentru digitalizare

May 4,08:05

Record de companii nou-înființate la început de 2023. Românii migrează către idei antreprenoriale online

May 4,08:01

Domeniul cu 10.000 de joburi deschise în care AI nu poate încă substitui experții

Apr 26,20:36

Au ȋnceput ȋnscrierile pentru clasa pregătitoare. Cererea pentru ȋnvățământul privat, ȋn continuă creștere, de peste 10 ani

Apr 26,10:57

Transparentizarea salariilor în anunțurile de recrutare poate dezavantaja în special companiile mici

Apr 19,13:14

JUMĂTATE DINTRE VÂNZĂRILE DE AUTOMOBILE MERCEDES-BENZ ALE AUTOKLASS VOR FI REPREZENTATE DE VEHICULE ELECTRICE ȘI PLUG-IN ÎN 2024

Apr 11,17:05

Indicele IRCC a ajuns la aproape 6%. Cu cât vor crește ratele românilor?

Apr 3,12:26

Tot mai puțin angajatori își permit să păstreze non-performeri în organizație în 2023

Mar 30,10:21

Numărul record de companii înființate în ultimul an a mărit nevoia de Consultanți pentru Sistemele de Management ISO

Mar 28,07:29

Ce pot face fondatorii români de start-up-uri pentru a prelungi viața companiilor lor

Mar 27,12:18

Casele mici revin în atenția clienților, după ce încrederea în dezvoltatorii imobiliari a scăzut iar energia scumpă îi ține departe de locuințele mari

Mar 16,08:20

Elevii Școlii Quantum au obținut locuri fruntașe la cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare

Mar 15,14:20

LEONTHE BAGS, BRANDUL ROMÂNESC DE GENȚI DE LUX, DISCUTĂ OPORTUNITATEA DESCHIDERII UNUI MAGAZIN FIZIC CU PARTENERI DIN EUROPA ȘI ORIENTUL MIJLOCIU

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Două dintre cele mai mari agenții de Digital Marketing - MoLoSo Agency și SEOcupcake își unesc forțele

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România