Marius Smochina / 01.03.2022 / 08:12

Echipă de români lansează o platformă de NFT-uri bazată pe Inteligență Artificială

Nooft Technologies, un start-up tehnologic din Statele Unite ale Americii fondat de către o echipă în frunte cu românii Marius Smochina și Eduard Ifrim, lansează în luna aprilie o platformă integrată de NFT-uri. Noua platforma NOOFT își propune să utilizeze instrumente de inteligență artificială pentru a indexa într-o interfață unică milioane de NFT-uri care sunt disponibile momentan pe diferite marketplace-uri de specialitate.

Valoarea piețelor globale de tranzacționare a NFT-urilor este estimată la 41 de miliarde de dolari, după ce estimările de la începutul anului 2021 era cotată la 74 de milioade de dolari. Potrivit studiilor asupra tranzacțiilor desfășurate pe diferitele platforme, aproximativ 29% dintre cei care tranzacționează NFT-uri, ajung să facă profituri de până la 200%.

„Problema majoră pe care am identificat-o pe piața NFT-uri este că există foarte multă informație dispersată pe foarte multe platforme. Prin proiectul NOOFT urmărim să oferim utilizatorilor posibilitatea de a naviga cu ușurință printre zecile de milioane de colecții NFT și să regăsească informații utile de pe toate blockchain-urile, totul într-o interfață unică.”, a explicat Marius Smochină, unul dintre creatorii NOOFT.

Platforma NooFT vine cu o serie de beneficii atât pentru creatori, cât și pentru cei care doresc să tranzacționeze. Astfel, NooFT oferă creatorilor și conținut educațional, care să-i sprijine pe aceștia în înțelegerea modului în care se desfășoară procesele de mintare și tranzacționare. În același timp, traderii vor putea regăsi într-o platformă unică de tip one-stop NFT-urile listate pe toate celelalte platforme.

NOOFT – ecosistemul ce aduce laolaltă toate NFT-urile

Proiectul NOOFT vizează integrarea tuturor marketplace-urilor de NFT-uri, prin dezvoltarea mai multor instrumente:

● Motorul de căutare NOOFT va permite navigarea ușoară și rapidă printre conținuturile din toate marketplace-urile disponibile în piață. Totodată, platforma vine și cu un modul care va permite creatorilor să își promoveze NFT-urile

● NOOFT pentru creatori: cum nu există evoluție fără învățare constantă, proiectul NOOFT conține și o academie completă despre lumea fascinantă a NFT-urilor.

● Terminalul NOOFT: un modul care va permite accesul utilizatorilor la o serie de analize și informații.

Token-ul NOOFT - primul pas

Proiectul NOOFT va include și lansarea unui token cu același nume, prin care utilizatorii vor putea avea acces la reduceri speciale pentru serviciile din platforma NOOFT. Ca token de loialitate de tip „utility”, NOOFT va permite deținătorilor să exploreze și să se bucure de toate beneficiile platformei NOOFT.

Motorul de căutare NOOFT - următorul pas

În crearea sau cumpărarea unui NFT, utilizatorul se confruntă cu provocarea de a descoperi și înțelege modurile de funcționare a diverselor marketplace-uri care necesită timp și energie. Tocmai din acest motiv platforma NOOFT vine cu motorul său de căutare ce va ajuta utilizatorii să navigheze lumea NFT-urilor mai rapid și mai ușor. Versiunea MVP a motorului de căutare pentru NFT-uri se va finaliza în aprilie 2022.

Despre companie: Nooft Technologies este un start-up ce isi propune dezvoltarea unei platforme bazată pe inteligență artificială care va filtra și indexa milioane de NFT-uri provenite din mai multe surse, astfel incat utilizatorul sa poata obtina informatii detaliate, in cel mai scurt timp.

SHARE:

LATEST NEWS

May 27,13:21

Criptomonedele cuceresc piața imobiliară din România

May 27,12:43

Cele mai populare femei din România din toate timpurile

May 27,09:24

Verdino Green Foods vizează neutralitatea CO2 prin parteneriatul cu Resalta

May 27,09:14

Karpaten Turism, premiată pentru Cea mai bună inițiativă de susținere a turismului la nivel global, în cadrul Top Hotel Awards 2022

May 23,10:54

Telecomunicațiile mobile mai sigure acum, cu noile variante de securitate a aplicațiilor

May 17,06:52

PSIHOLOGII ȘI ANALIȘTII FINANCIARI DEZBAT RELAȚIA DINTRE CREȘTEREA INFLAȚIEI ȘI FERICIRE

May 16,14:03

Vânzări record de cosmetice, în plină pandemie, pentru brandul românesc Cupio: 15 milioane de euro doar în 2021

May 9,06:11

Explozie în comerțul online. Proprietarii de magazine virtuale preferă platformele e-commerce cu tehnologii avansate și complexe

May 5,08:03

Polonezii de la Asseco SEE anunță rezultate in creștere pe trimestrul 1 din 2022

Apr 28,13:45

Grupul SOFTONE achiziționează REGATE

Apr 21,12:22

Unde merg românii de Paște și 1 mai. Cu cât a crescut numărul celor care călătoresc în afara țării, după pandemie

Apr 20,13:25

IVECO România, în sprijinul eco-educației tinerilor ingineri

Apr 20,12:34

Cum se câștigă și se pierde din criptomonede

Apr 15,08:32

Criza resursei umane din sectorul IT&C se va accentua

Apr 11,14:47

Forumul BRCC: România este țară din UE cu cea mai mare independență energetică și prezintă oportunități remarcabile de investiții

MOST VIEWED NEWS

Coșurile Bokashi Organko, soluție eficientă de colectare separată și valorificare a bio-deșeurilor ca bază pentru compost, disponibile în România

Token-ul lansat de compania americana Nooft Technologies și-a triplat prețul în câteva ore de la lansare

Războiul din Ucraina poate provoca declanșarea unei noi crize pe piața imobiliară